Vidiauto Novosti Najave Uskoro bi mogao stići Illyrian Pure Sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.12.2020. 04:52

Najava 

Illyrian Pure Sport bi mogao biti prvi superautomobil iz Albanije

Uskoro bi mogao stići Illyrian Pure Sport

Prema najavama, kroz par bi godina iz Albanije mogao stići prvi superautomobil Illyrian Pure Sport, a trenutno je najveći problem financiranje ovakvog projekta.

Ovih dana su se u javnosti pojavile prve fotografije, odnosno simulacije potpuno novog superautomobila Illyrian Pure Sport, kojeg bi trebala proizvoditi novoosnovana tvrtka Arrera Automobili. Doduše, treba se vidjeti hoće li Porsche utjecati na ime proizvođača jer neodoljivo podsjeća na ime Carrera. Začetnik ovog projekta je Qendrim Thaqi, a bolji poznavatelji automobilskog svijeta će ga se sjetiti po njegovom dizajnerskom rješenju za Porsche 9RE, u potpunosti izmišljenom nasljedniku modela Porschea 918 Spyder.

Illyrian Pure Sport_03

No vratimo se mi modelu Illyrian Pure Sport, koji bi trebao biti prvi supersportski serijski automobil napravljen u Albaniji. Dizajnerski ovaj model pomalo podsjeća na talijanske superautomobile, a prema najavama bi karoserija gotovo u potpunosti trebala biti napravljena od ugljičnih vlakana.

Illyrian Pure Sport_04

Za pogon bi se koristio Chevroletov 6,2-litreni V8 twin turbo motor koji je poznat iz Corvette, a razvija maksimalnu snagu od 850 KS te je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Zamišljeno je i kako bi pogon trebao biti na sve kotače.

Illyrian Pure Sport_01

Zahvaljujući lakoj karoseriji i snažnom motoru, Illyrian Pure Sport bi trebao maksimalno pojuriti 375 km/h, dok će mu za ubrzanje do stotke trebati oko 2,7 sekundi.

Illyrian Pure Sport_02

I sad dolazimo do onog dijela koji je uvijek problem – financiranje. Idejni začetnik modela Illyrian Pure Sport, Qendrim Thaqi, nema novaca kako bi pokrenuo razvoj i pripremu za serijsku proizvodnju, pa su trenutno u tijeku pregovori s potencijalnim investitorima. Doduše, navodno su već nađeni svi inženjeri te se samo čeka financijska injekcija.

Ključne riječi:
Illyrian Pure Sport Qendrim Thaqi supersportski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.