Vidiauto Novosti Najave Porsche Taycan s više personalizacije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.08.2020. 05:50

Novitet 

Električni Porsche Taycan s over-the-air nadogradnjama

Porsche Taycan s više personalizacije

Porsche je za novi Taycan omogućio više mogućnosti nadogradnje, odnosno otključavanje pojedinih funkcija na daljinu, a u ponudi su i nove boje karoserije.

Prvi serijski električni Porsche Taycan je tek odnedavno dostupan na tržištu, no u Porscheu su već omogućili nekoliko novosti vezanih uz njega. Najvažnija stvar je mogućnost aktiviranja pojedinih sustava pomoći vozaču putem interneta, ali i nove boje karoserije.

Porsche Taycan_01

Sada i Taycan nudi mogućnost aktiviranja pojedinih sustava over-the-air, odnosno bez posjeta servisima. Na taj se način mogu kupiti usluge odjednom ili se pak usluga može aktivirati uz mjesečnu pretplatu. Nakon što putem interneta naručite i platite uslugu, ona se putem satelita aktivira u roku od dvije minute i vaše je vozilo spremno za daljnju uporabu.

Porsche Taycan_04

Tako je moguće aktivirati sustav Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), Power Steering Plus, Active Line Keep Assist te Porsche InnoDrive. Cijene u Njemačkoj kreću od 10,72 EUR mjesečno (oko 80 kuna) za pretplatu, dok jednokratne naknade kreću od 320,71 EUR (oko 2.400 kuna).

Porsche Taycan_03

Porsche je ponudio i mogućnost očuvanja baterija prilikom punjenja, odnosno smanjenjem snage punjenja zadržava se maksimalna efikasnost baterije. Time će punjenje trajati nešto duže, no istovremeno će i baterija duže davati maksimalne mogućnosti.

Porsche Taycan_02

I za kraj spomenimo i čak sedam novih boja karoserije. Dvije su obične – Neptun Blue i Chalk, dok su Mahogany, Cherry, Frozenberry, Ice Gray i Coffe Beige metalik. Tu je i mogućnost opcijskog Carbon Sport Design paketa u svim izvedbama, a serijski sada stiže i digitalni radio. Dorađeni Taycan će biti dostupan od listopada, a tada će se znati i nove cijene.

Ključne riječi:
električni automobil EV nadogradnja na daljinu over-the-air Porsche Taycan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.