Vidiauto Novosti Autobiz Hyundai Kona EV s baterijskom greškom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.10.2020. 06:44

Opoziv 

Hyundai Kona EV opoziv: radi greške na bateriji može doći do požara

Hyundai Kona EV s baterijskom greškom

Hyundai će opozvati 25.564 Kona EV koje su napravljene između rujna 2017. i ožujka 2020.  radi greške u ćelijama baterije koje mogu dovesti do požara.

Jučer je objavljeno kako će Hyundai u servis pozvati vlasnike 25.564 električnih Kona EV, koje su napravljene između rujna 2017. i ožujka 2020., radi nadogradnje softvera, ali i eventualne promjene baterija nakon ispitivanja ima li greške u ćelijama ili ne. Hyundai počinje slati obavijesti vlasnicima 16. listopada.

hyundai-kona-electric-july2018-24-exterior

Dosad je zabilježeno 13 slučajeva u kojima je došlo do požara, uključujući po jedan slučaj u Austriji i Kanadi. No problem nije samo u navedenim slučajevima, nego još nije poznato ni zašto dolazi do požara.

hyundai-kona-electric-july2018-19-exterior

Hyundai koristi baterije proizvođača LG Chem, a proizvođač još ne zna što dovodi do požara, pa slijedi dodatna istraga i ispitivanja od strane Hyundaija i LG Chema kako uopće, i zašto dolazi do požara.

hyundai-kona-electric-july2018-20-exterior

Kona EV je najprodavaniji električni model Hyundaija i model koji nudi najveći doseg, pa joj ovo sigurno neće biti dobra reklama. Nakon objave ove informacije dionice Hyundaija su pale 1,4 %, prvenstveno iz razloga što je zamjena baterija prilično skupa. Zanimljivo je kako su dionice LG Chema istovremeno narasle za 1,8 %.

Ključne riječi:
električni automobil Hyundai Kona EV opoziv
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs