Vidiauto Novosti Događanja Domaći Porsche Road Tour Experience

Autor: T. K. Objavljeno: 12.10.2020. 07:33

Porsche je održao gromoglasni Road Tour Experience cestama Hrvatskog Zagorja

Domaći Porsche Road Tour Experience

Cestama Hrvatskog Zagorja domaći su novinari krstarili s najnovijim modelima Porschea, a osim modela kao što su 911 Turbo S ili Cayenne Turbo, isprobati se mogao i novi električni Taycan 4S.

Porsche je okupio niz svojih najpopularnijih modela, uključujući i novog potpuno električnog Taycana 4S, te smo imali priliku testirati svakog od njih po zavojitim ali sasvim dobro održavanim cestama Hrvatskog Zagorja. U fokusu ovog toura su, od cijele Porscheove game, naravno bile jurilice, od kojih je svakako najglasniji a nama i najdinamičniji za ovakvu konfiguraciju puta, 911 Turbo S u Cabrio izvedbi, no u konvoju su se našli još i 718 Cayman S za one koji žele kompaktniju jurilicu, Panamera GTS ST za obiteljske ljude s dvostrukim panoramskim krovom, kao i Cayenne Turbo za oni koji požele tu i tamo otići offroad.

Porshe event - web-16

Novi potpuno električni Taycan 4S ipak nam je privukao najviše pažnje jer laganim pritiskom papučice gasa kojim pokrećete dva njegova elektromotora već možete juriti ili bolje reći kliziti 130 km/h po autocesti uz samo lagani zvuk povjetarca. Nas je u prvom dijelu Toura pratila kiša, no nije umanjila uživanciju vožnje ovom, moćnom 79,2 kWh baterijom pogonjenom Porscheovom uzdanicom koja može u overboostu razviti čak nevjerojatnih 530 KS, a kojeg ćemo uskoro i detaljnije predstaviti u posebnom testu. 

Porshe event - web-39

Čak četiri zaslona njegovog infotainment sustava za razgledavanje koji se rasprostiru preko cijele prednje strane upravljače ali i suvozačke ploče, ostavlja odličan dojam da se vozaču ali i putnicima omogućuje veliki raspon informacija i kvalitetnog upravljanja svim njegovim sustavima. 

Porshe event - web-3

Dio “Experiencea” bilo je isprobavanje tzv. lansiranja Taycana na poznatoj karting stazi Rauš pored Novog Marofa i doživljaj njegovog vrlo dojmljivog linearnog ubrzanja, koje unatoč kiši i prilično mokroj podlozi, ostavlja bez daha vozača s obzirom na njegovo impresivno ubrzanje od 4 sekunde do 100 km/h. 

Porshe event - web-51

Glavni dio vožnje po zavojitim cestama Zagorja od Novog Marofa preko Ivanca i Bednje do Trakošćana, pokazao se iznimno ugodnim, s iznimnim gripom u zavojima baš svih modela, bez naravno ikakvih ljuljanja i podrhtavanja pri jakim ubrzanjima pri izlasku iz zavoja čak i kada je profil ceste u rijetkim slučajevima bio u blagom nagibu prema vanjskom obodu zavoja. Taycanov silent mod nadglasavala je gromoglasna rika ostalih modela u koloni što je bila ugoda očito i za mnoge stanovnike mjesta kojima se prolazilo a koji su često s osmjehom i odobravanjem ispratili ovaj impresivni konvoj.

Porshe event - web-24
Ključne riječi:
911 Turbo S Cayenne Cayman S Panamera Porsche Porsche Road Tour Experience Taycan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs