Vidiauto Novosti Događanja Domaći Porsche Road Tour Experience

Autor: T. K. Objavljeno: 12.10.2020. 07:33

Porsche je održao gromoglasni Road Tour Experience cestama Hrvatskog Zagorja

Domaći Porsche Road Tour Experience

Cestama Hrvatskog Zagorja domaći su novinari krstarili s najnovijim modelima Porschea, a osim modela kao što su 911 Turbo S ili Cayenne Turbo, isprobati se mogao i novi električni Taycan 4S.

Porsche je okupio niz svojih najpopularnijih modela, uključujući i novog potpuno električnog Taycana 4S, te smo imali priliku testirati svakog od njih po zavojitim ali sasvim dobro održavanim cestama Hrvatskog Zagorja. U fokusu ovog toura su, od cijele Porscheove game, naravno bile jurilice, od kojih je svakako najglasniji a nama i najdinamičniji za ovakvu konfiguraciju puta, 911 Turbo S u Cabrio izvedbi, no u konvoju su se našli još i 718 Cayman S za one koji žele kompaktniju jurilicu, Panamera GTS ST za obiteljske ljude s dvostrukim panoramskim krovom, kao i Cayenne Turbo za oni koji požele tu i tamo otići offroad.

Porshe event - web-16

Novi potpuno električni Taycan 4S ipak nam je privukao najviše pažnje jer laganim pritiskom papučice gasa kojim pokrećete dva njegova elektromotora već možete juriti ili bolje reći kliziti 130 km/h po autocesti uz samo lagani zvuk povjetarca. Nas je u prvom dijelu Toura pratila kiša, no nije umanjila uživanciju vožnje ovom, moćnom 79,2 kWh baterijom pogonjenom Porscheovom uzdanicom koja može u overboostu razviti čak nevjerojatnih 530 KS, a kojeg ćemo uskoro i detaljnije predstaviti u posebnom testu. 

Porshe event - web-39

Čak četiri zaslona njegovog infotainment sustava za razgledavanje koji se rasprostiru preko cijele prednje strane upravljače ali i suvozačke ploče, ostavlja odličan dojam da se vozaču ali i putnicima omogućuje veliki raspon informacija i kvalitetnog upravljanja svim njegovim sustavima. 

Porshe event - web-3

Dio “Experiencea” bilo je isprobavanje tzv. lansiranja Taycana na poznatoj karting stazi Rauš pored Novog Marofa i doživljaj njegovog vrlo dojmljivog linearnog ubrzanja, koje unatoč kiši i prilično mokroj podlozi, ostavlja bez daha vozača s obzirom na njegovo impresivno ubrzanje od 4 sekunde do 100 km/h. 

Porshe event - web-51

Glavni dio vožnje po zavojitim cestama Zagorja od Novog Marofa preko Ivanca i Bednje do Trakošćana, pokazao se iznimno ugodnim, s iznimnim gripom u zavojima baš svih modela, bez naravno ikakvih ljuljanja i podrhtavanja pri jakim ubrzanjima pri izlasku iz zavoja čak i kada je profil ceste u rijetkim slučajevima bio u blagom nagibu prema vanjskom obodu zavoja. Taycanov silent mod nadglasavala je gromoglasna rika ostalih modela u koloni što je bila ugoda očito i za mnoge stanovnike mjesta kojima se prolazilo a koji su često s osmjehom i odobravanjem ispratili ovaj impresivni konvoj.

Porshe event - web-24
Ključne riječi:
911 Turbo S Cayenne Cayman S Panamera Porsche Porsche Road Tour Experience Taycan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.