Vidiauto Novosti Najave Dacia najavljuje premijeru modela Jogger

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.08.2021. 07:10

Dacia Jogger: premijera novog sedmerosjeda početkom rujna

Dacia najavljuje premijeru modela Jogger

Već 03. rujna Dacia će putem online prezentacije predstaviti novi model u ponudi – Jogger, a riječ je o novom praktičnom modelu koji će moći prevesti do 7 osoba.

Dacia Jogger je novi model u ponudi, a moći će se dobiti u konfiguraciji s 5 ili sa 7 sjedala, a koji će biti baziran na najnovijoj generaciji modela Sandero i Logan. Doduše, kako se limuzina Logan više ne prodaje u većini europskih zemalja, vjerojatno je i razlog promjene imena iz Logan MCV u Jogger. No osim promjene imena, ponovo će biti dostupna i izvedba sa 7 sjedala, kakvu je zadnji put nudila prva generacija Logana MCV, a Jogger će zamijeniti i model Lodgy, poprilično veliki SUV povoljne cijene, no potražnja za takvom vrstom vozila je postala premala.

2021 - Dacia Jogger_01

U pristiglom PR-u iz Dacije najavljuju Jogger kao obiteljski terenac s 5 ili 7 sjedala, pa je vrlo vjerojatno kako će Jogger biti dostupan samo u ''Stepway'' izvedbi, odnosno s karoserijom dodatno udaljenom od tla, a tako će budući vlasnici i lakše voziti izvan asfalta. Online premijera novog modela će se održati već 03. rujna, a javnost će ga prvi puta imati prilike vidjeti već 06. rujna na Međunarodnom salonu automobila u Münchenu, kako kažu, u njegovom prirodnom okruženju.

Ključne riječi:
7 sjedala Dacia Jogger premijera Stepway
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs