Vidiauto Novosti Najave Mobitel umjesto zaslona u novom Sanderu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.04.2021. 05:02

Vlastiti smartphone kao multimedijski zaslon u novom Sanderu

Mobitel umjesto zaslona u novom Sanderu

Pametni telefon nosimo svugdje sa sobom. A što kada bismo ga mogli upotrebljavati kao zaslon multimedijskog sustava u vozilu? Zvuči kao dobra ideja, a za Daciju nije bilo dvojbe.

Nova Dacia Sandero već serijski dolazi s radio uređajem, no na središnjoj konzoli ne postoji nikakav uređaj ili zaslon, a radio uređajem se upravlja putem komandi na stupu volana, a informacije se prikazuju na ekranu koji je smješten na instrument ploču, između brzinomjera i brojača okretaja. No tu je poseban nosač za mobitel na vrhu središnje konzole koji je univerzalan i odgovara svim tipovima uređaja. A što je sve to? To je novi Media Control sustav koji dolazi serijski u svakom novom Sanderu.

Dacia Media Control - Dacia Sandero multimedija_01

Media Control sveobuhvatan je multimedijski sustav koji se sastoji od radio prijemnika, dva zvučnika, USB priključka, Bluetootha, komandi na upravljaču i, povrh svega, postolja za punjenje pametnog telefona na armaturnoj ploči. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje potpuno je integrirano u armaturnu ploču kako bi uporaba pametnog telefona bila udobna i ergonomična.

Dacia Media Control - Dacia Sandero multimedija_02

Postavljen na univerzalno postolje na armaturnoj ploči novog Sandera, pametni telefon čvrsto stoji na mjestu, a postolje je postavljeno na povišen položaj i blago okrenuto prema vozaču kako bi se osigurala dobra vidljivost informacija pametnog telefona i tako povećala sigurnost u vožnji. Jednostavno preuzmete besplatnu aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon i zahvaljujući Bluetooth vezi, vaš će se pametni telefon u potpunosti stopiti s armaturnom pločom i zamijeniti ugrađeni multimedijski sustav. Navigacija, radio, glazba, telefon, čak i pristup informacijama o vozilu: sve najvažnije funkcije dostupne su vam jednim dodirom, a zahvaljujući prepoznavanju glasovnih naredbi možete ih aktivirati i glasom. Uklanjanjem pametnog telefona s postolja kućište se zatvara.

Dacia Media Control - Dacia Sandero multimedija_03

Sustav se u kombinaciji s prilagodljivom aplikacijom prilagođava potrebama svakog korisnika te se povezuje s putnim računalom. Zato je moguće stvarati prečace za omiljene widgete, aplikacije ili kontakte. Navigacija se temelji na bogatoj ponudi pružatelja usluga karata i navigacijskih uputa. Kada je riječ o multimediji, kupci imaju pregršt izbora: radio, reprodukcija glazbe s pametnog telefona, pretplata na platforme za streaming glazbe te reprodukcija glazbe s USB ili MP3 uređaja. Telefon nije rezerviran samo za upućivanje i primanje poziva, već obuhvaća i ostale osnovne funkcije: pretraživanje kontakata slobodnih ruku i pregled povijesti poziva ili događaja u kalendaru. Funkcija preslušavanja SMS poruka već je dostupna za Android, a uskoro i za iOS uređaje. U okviru postavki automobila, kupcima je na raspolaganju funkcija Driving ECO s prikazom potrošnje u stvarnom vremenu i prilagođenim savjetima za vožnju nakon svakog putovanja.

Dacia Media Control - Dacia Sandero multimedija_04

Jednostavnost tog sustava leži u njegovoj ergonomičnosti. Zahvaljujući povišenom položaju postolja za punjenje, svim funkcijama pametnog telefona možete pristupiti u samo nekoliko klikova. Aplikacija je intuitivna, a njezino sučelje učinkovito i jednostavno za pretraživanje. Zrcaljenje pametnog telefona na središnji zaslon u vozilu omogućuje vam da ovladate sustavom. Naposljetku, s pomoću komandi na upravljaču možete promijeniti pjesmu, radio stanicu, glasnoću te prihvaćati ili završavati pozive. Za još veću praktičnost i sigurnost dostupna je opcija glasovnog upravljanja pametnim telefonom.

Dacia Media Control - Dacia Sandero multimedija_05

Sve u svemu, riječ je o dobro promišljenom sustavu; esencijalnoj i intuitivnoj značajki s prilagodljivim sučeljem te najboljim omjerom cijene i kvalitete na tržištu. Prema Nicolasu Legrosu, riječ je o ''multimedijskom rješenju u Dacijinu duhu'', u potpunosti usklađenom s načelima Dacije. Jednostavno je, praktično i pametno.

Ključne riječi:
aplikacija Dacia Essential Media Control Sandero
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.