Vidiauto Novosti Najave Dacia dobiva novi vizualni identitet

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.06.2021. 06:37

Dacia dobiva novi vizualni identitet, koji uključuje i novi logo

Dacia dobiva novi vizualni identitet

Dacia od ovog lipnja počinje s predstavljanjem novog vizualnog i grafičkog identiteta, koji je odjeven u zeleno ruho i time Dacia otkriva svoju terensku prirodu, a na vozilima će se naći od druge polovice 2022. godine.

Objavivši novu strategiju početkom ove godine, Dacia je dala do znanja da okreće novu stranicu u svojoj povijesti. Novo poglavlje odražava se u novom logotipu, amblemu, bojama i terenima koje tek treba pokoriti... No ipak, marka ostaje vjerna svojem duhu. Iako formula uspjeha ostaje ista, novi vizualni identitet dodatno naglašava njezine vrijednosti: jednostavnost, autentičnost i robusnost, uvijek po poštenoj cijeni. Denis Le Vot, CEO marke Dacia, opisuje Daciju kao ''marku koja definira značenje esencijalnog vozila'' i koja je istodobno pristupačna i privlačna. Marka od samog početka uživa jedinstvenu poziciju na tržištu te bi u narednim godinama trebala samo rasti.

Dacia_novi logo 2022_01

Novi logotip i novi amblem simboliziraju Dacijinu posebnost i odvažnost te čine krunu obnovljenog vizualnog identiteta. Plod su napora dizajnerskog tima koji je kroz njih želio izraziti suštinu Dacijine filozofije kojom se marka vodi od samog početka. Logotip, središnji element novog vizualnog identiteta, ostavlja snažan dojam čvrstoće i stabilnosti. Oblik slova ''D'' i ''C'' namjerno je pojednostavljen, a sama su slova prikazana kao međusobno zrcalne slike koje simboliziraju ekonomično razmišljanje i dovitljivost marke. Geometrijske linije logotipa stvaraju dojam mehaničkog kretanja niza slova. Amblem, s druge strane, predstavlja samo srce logotipa jer su u njemu slova ''D'' i ''C'' povezana kao lancem; snažno i neraskidivo. Zahvaljujući tomu novi je amblem moćan, znakovit i lako prepoznatljiv, čak i izdaleka. Iako jednostavni i lako razumljivi, novi elementi vizualnog identiteta nabijeni su značenjem te odražavaju izdržljivost Dacijinih modela – kvalitetu u kojoj svakodnevno uživaju milijuni kupaca.

Dacia Bigster Concept_01

Paleta boja, temeljena na kaki-zelenoj, označava povezanost marke s prirodom te istovremeno simbolizira terene na kojima Dacijini modeli, baš kao i njihovi kupci, dolaze na svoje. Dodatne boje u ponudi - tri zemljane boje: tamna kaki, boja terakote i boja pijeska, te dvije dodatne boje, jarko narančasta i zelena, zaokružuju ponudu i stvaraju dojam tehnološki naprednog vozila. Suštinu marke utjelovljuje i novi vizualni jezik koji odražava potrebu za slobodom, odmorom i povratkom prirodi. Riječ je o temeljnim potrebama kojima mnogi od nas teže. One nam omogućuju da se posvetimo onomu što je doista važno i oslobodimo svega nepotrebnog. Dacia. Sve što ti treba.

Dacia Bigster Concept_02

Počevši od lipnja 2021., novi identitet marke postupno će se komunicirati različitim kanalima (internetske stranice marke, oglašavanje, brošure...), a od 2022. godine krasit će i Dacijina prodajna mjesta. Novi logotip i amblem će se na Dacijinim vozilima naći od druge polovice 2022.

Ključne riječi:
Dacia logo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.