Vidiauto Novosti Najave Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2020. 05:11

Noviteti 

Objavljeni detalji o novoj Daciji Sandero i Sandero Stepway

Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Dacia je objavila detalje o trećoj generaciji Sandera koji donosi novi dizajn, novu platformu i nudi mnoštvo nove opreme koja do sada nije bila dostupna na ovom modelu.

Prve fotografije su objavljene prije par tjedana, a sada je Dacia objavila većinu detalja o trećoj generaciji modela Sandero i Sandero Stepway, ali i o Loganu koji više neće biti dostupan na našem tržištu.

Dacia Sandero

No ono što je vidljivo već na prvi pogled je moderan dizajn, ali i veća razlika u detaljima između Sandera i Sandera Stepway. Tako Stepway izvedba dolazi s poklopcem motora s izraženijim linijama, povećani razmak od tla, a tu su i krovni nosači, ali i prošireni blatobrani i detalji na donjim dijelovima vratiju, a razlike u dizajnu su i prednjeg branika.

Dacia Sandero Stepway

Novi modeli donose i novi svjetlosni potpis, a zanimljivo je kako će sve verzije serijski dolaziti s LED prednjim i stražnjim svjetlima. Sada Sandero serijski dolazi sa 6 zračnih jastuka, a u ponudu stižu i automatski pozivi u nuždi eCall, ali i sustav aktivnog kočenja u nuždi, kao i sustav za nadzor vozila u mrtvom kutu.

Dacia Sandero Stepway_2

Ponuda motora više neće uključivati dizelaše, a kreće od 1,0-litrenog SCe motora sa 65 KS koji će biti dostupan samo na modelu Sandero i koji će biti uparen s 5-brzinskim ručnim mjenjače, dok će 1,0-litreni turbo benzinac TCe s 90 KS biti dostupan na oba modela i standardno će dolaziti sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a u opciji će biti CVT automatski mjenjač. U ponudi će i dalje biti ECO-G izvedba sa serijski urađenom plinskom instalacijom koja će biti dostupna sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Dacia Sandero interijer

Velikih novosti ima i u unutrašnjosti s potpuno novom armaturnom pločom modernog dizajna i s modernim prekidačima, a upotrebljavaju se novi i kvalitetniji materijali. Tu je i novi sustav Media Control koji omogućuje upravljanje radijom, telefonom i navigacijskim uređajem izravno s pametnog telefona koji se može smjestiti na posebnom nosaču na vrhu armaturne ploče.

Dacia Sandero detalj interijera

Navedeno dolazi serijski na svim izvedbama, a u opciji su inačice Media Display i Media Nav s posebnim zaslonom od 8 inča.

Dacia Sandero Interijer_3

Sandero je dug 4.088 mm (4.099 Stepway), širok 1.848 mm i visok 1.499 mm (1.535 mm Stepway), a nudi udaljenost od tla od 133 mm, odnosno od 174 mm kod modela Stepway, a obje izvedbe dolaze s prtljažnikom obujma 328 litara.

Dacia Sandero prtljažnik

Dacia još nije objavila nikakve cijene za nove modele, kao ni točan popis serijske opreme, no sve će biti poznato u siječnju iduće godine kada se očekuje dolazak novog Sandera i Sandera Stepway na naše tržište. A šuška se i kako bi početna cijena mogla biti oko 75.000 kuna! I više nego fer ponuda.

Dacia Sandero interijer_2
Ključne riječi:
Dacia ECO-G plinska instalacija Sandero Sandero Stepway
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs