Vidiauto Novosti Najave Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2020. 05:11

Noviteti 

Objavljeni detalji o novoj Daciji Sandero i Sandero Stepway

Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway

Dacia je objavila detalje o trećoj generaciji Sandera koji donosi novi dizajn, novu platformu i nudi mnoštvo nove opreme koja do sada nije bila dostupna na ovom modelu.

Prve fotografije su objavljene prije par tjedana, a sada je Dacia objavila većinu detalja o trećoj generaciji modela Sandero i Sandero Stepway, ali i o Loganu koji više neće biti dostupan na našem tržištu.

Dacia Sandero

No ono što je vidljivo već na prvi pogled je moderan dizajn, ali i veća razlika u detaljima između Sandera i Sandera Stepway. Tako Stepway izvedba dolazi s poklopcem motora s izraženijim linijama, povećani razmak od tla, a tu su i krovni nosači, ali i prošireni blatobrani i detalji na donjim dijelovima vratiju, a razlike u dizajnu su i prednjeg branika.

Dacia Sandero Stepway

Novi modeli donose i novi svjetlosni potpis, a zanimljivo je kako će sve verzije serijski dolaziti s LED prednjim i stražnjim svjetlima. Sada Sandero serijski dolazi sa 6 zračnih jastuka, a u ponudu stižu i automatski pozivi u nuždi eCall, ali i sustav aktivnog kočenja u nuždi, kao i sustav za nadzor vozila u mrtvom kutu.

Dacia Sandero Stepway_2

Ponuda motora više neće uključivati dizelaše, a kreće od 1,0-litrenog SCe motora sa 65 KS koji će biti dostupan samo na modelu Sandero i koji će biti uparen s 5-brzinskim ručnim mjenjače, dok će 1,0-litreni turbo benzinac TCe s 90 KS biti dostupan na oba modela i standardno će dolaziti sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a u opciji će biti CVT automatski mjenjač. U ponudi će i dalje biti ECO-G izvedba sa serijski urađenom plinskom instalacijom koja će biti dostupna sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem.

Dacia Sandero interijer

Velikih novosti ima i u unutrašnjosti s potpuno novom armaturnom pločom modernog dizajna i s modernim prekidačima, a upotrebljavaju se novi i kvalitetniji materijali. Tu je i novi sustav Media Control koji omogućuje upravljanje radijom, telefonom i navigacijskim uređajem izravno s pametnog telefona koji se može smjestiti na posebnom nosaču na vrhu armaturne ploče.

Dacia Sandero detalj interijera

Navedeno dolazi serijski na svim izvedbama, a u opciji su inačice Media Display i Media Nav s posebnim zaslonom od 8 inča.

Dacia Sandero Interijer_3

Sandero je dug 4.088 mm (4.099 Stepway), širok 1.848 mm i visok 1.499 mm (1.535 mm Stepway), a nudi udaljenost od tla od 133 mm, odnosno od 174 mm kod modela Stepway, a obje izvedbe dolaze s prtljažnikom obujma 328 litara.

Dacia Sandero prtljažnik

Dacia još nije objavila nikakve cijene za nove modele, kao ni točan popis serijske opreme, no sve će biti poznato u siječnju iduće godine kada se očekuje dolazak novog Sandera i Sandera Stepway na naše tržište. A šuška se i kako bi početna cijena mogla biti oko 75.000 kuna! I više nego fer ponuda.

Dacia Sandero interijer_2
Ključne riječi:
Dacia ECO-G plinska instalacija Sandero Sandero Stepway
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.