Vidiauto Novosti Najave Sljedeće godine dolazi nova Dacia Lodgy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.12.2020. 05:40

Najava 

Nova generacija Dacije Lodgy bit će SUV sa 7 sjedala

Sljedeće godine dolazi nova Dacia Lodgy

Dacia za sljedeću godinu priprema još jedan novitet, a riječ je o nasljedniku monovolumena Lodgy koji će dobiti formu SUV-a, ali će i dalje nuditi 7 sjedala.

Dacia je svoj monovolumen Lodgy predstavila 2012. godine, no nespretno dizajnersko rješenje stražnjeg dijela vozila, ali i sve manja popularnost ovakvih vozila, nije rezultiralo velikim tržišnim uspjehom. No Dacija nije odustala od ovog modela, odnosno od modela koji nudi 7 sjedećih mjesta.

Dacia Lodgy_01

Tako je direktor Dacia proizvoda, Marc Suss, potvrdio kako sljedeće godine prestaje proizvodnja modela Lodgy kakvog poznajemo, i bit će predstavljen potpuno novi model koji će biti SUV, a bit će i prva Dacia koja će imati hibridni pogon.

Dacia Lodgy_02

Novi model, ne zna se još hoće li se zvati Lodgy ili nekako drugačije, bit će postavljen na produženu platformu novog Sandera, a koji je preuzet s Clija i od kojeg će preuzeti hibridni pogon. Riječ je o sustavu koji se sastoji od 1,6-litrenog benzinca i elektromotora koji daju kombiniranu snagu od 140 KS.

Renault Clio E-Tech

Moguće je da će ukupna snaga biti smanjena, a već se zna kako će sustav biti maksimalno pojednostavljen, sve kako bi cijena vozila bila što povoljnija. A još se zna kako će u ponudi biti i benzinski motori, dok se dizelski motori neće nuditi.

2021 Dacia Sandero

Novi model će vjerojatno biti duži od 4,5 metara, a sve kako bi prostranost bila zadovoljavajuća za sve putnike, a potrebno je naglasiti i kako će uređenje unutrašnjosti također biti preuzeto s novog Sandera. Od njega će biti preuzeti i najnoviji sustavi pomoći vozaču koje Dacia nudi – sustav za automatsko kočenje, elektronska parkirna kočnica, sustav za nadzor mrtvog kuta, kao i LED svjetla.

Dacia Lodgy TechRoad 1.3 Tce 130 FAP 13

Vrlo je vjerojatno kako novi model neće u ponudi imati pogon na sve kotače, jer bi, prema svemu sudeći, bio cjenovno pozicioniran slično kao Duster, pa će oni koji trebaju dobre karakteristike izvan asfalta kupiti Duster, dok će oni s potrebom većeg prostora uzeti novi model.

Ključne riječi:
Dacia hibrid Lodgy SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.