Vidiauto Novosti Najave Cupra Formentor s hibridnim pogonom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.02.2019. 06:05

Ženeva 2019. 

Cupra Formentor koncept s plug-in hibridnim pogonom dolazi u Ženevu

Cupra Formentor s hibridnim pogonom

Seatova podmarka Cupra na Salonu automobila u Ženevi donosi prvi samostalni model Formentor, a riječ je o SUV coupe modelu s plug-in hibridnim pogonom.

Cupra, Seatova sportska podmarka, za predstojeći Salon automobila u Ženevi priprema predstavljanje svojeg prvog samostalnog modela Formentor. Doduše riječ je o konceptnom modelu, no razlika u odnosu na serijsku verziju vjerojatno neće biti.

CUPRA Formentor koncept sa strane

Cupra Formentor je SUV coupe koji dolazi opremljen s plug-in hibridnim pogonom. Ukupna snaga s kojom Formentor raspolaže je 180 kW, odnosno 245 KS, a motor je uparen s DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke.

CUPRA Formentor koncept straga

Ubrzanje, maksimalna brzina i potrošnja još nisu objavljene, no zato je objavljeno kako je moguć pogon samo putem elektromotora kada doseg po novim WLTP normama iznosi 50 km.

CUPRA Formentor koncept detalji

Formentor dolazi s digitalnom instrument pločom, ali i 10-inčnim zaslonom koji je smješten na vrh središnje konzole. Sjedala su sportska i presvučena kožom, a tu je i sportski trokraki volan.

CUPRA Formentor koncept interijer

Izvana Cupra Formentor izgleda prilično sportski izgled, posebice stražnji kraj koji dolazi s velikim spojlerom i s četiri ispušne cijevi te s LED svjetlima koja su spojena. Serijska verzija bi trebala biti predstavljena do kraja ove godine.

CUPRA Formentor koncept straga_1
Ključne riječi:
Cupra Formentor koncept SUV Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs