Vidiauto Novosti Najave Cupra Formentor s hibridnim pogonom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.02.2019. 06:05

Ženeva 2019. 

Cupra Formentor koncept s plug-in hibridnim pogonom dolazi u Ženevu

Cupra Formentor s hibridnim pogonom

Seatova podmarka Cupra na Salonu automobila u Ženevi donosi prvi samostalni model Formentor, a riječ je o SUV coupe modelu s plug-in hibridnim pogonom.

Cupra, Seatova sportska podmarka, za predstojeći Salon automobila u Ženevi priprema predstavljanje svojeg prvog samostalnog modela Formentor. Doduše riječ je o konceptnom modelu, no razlika u odnosu na serijsku verziju vjerojatno neće biti.

CUPRA Formentor koncept sa strane

Cupra Formentor je SUV coupe koji dolazi opremljen s plug-in hibridnim pogonom. Ukupna snaga s kojom Formentor raspolaže je 180 kW, odnosno 245 KS, a motor je uparen s DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke.

CUPRA Formentor koncept straga

Ubrzanje, maksimalna brzina i potrošnja još nisu objavljene, no zato je objavljeno kako je moguć pogon samo putem elektromotora kada doseg po novim WLTP normama iznosi 50 km.

CUPRA Formentor koncept detalji

Formentor dolazi s digitalnom instrument pločom, ali i 10-inčnim zaslonom koji je smješten na vrh središnje konzole. Sjedala su sportska i presvučena kožom, a tu je i sportski trokraki volan.

CUPRA Formentor koncept interijer

Izvana Cupra Formentor izgleda prilično sportski izgled, posebice stražnji kraj koji dolazi s velikim spojlerom i s četiri ispušne cijevi te s LED svjetlima koja su spojena. Serijska verzija bi trebala biti predstavljena do kraja ove godine.

CUPRA Formentor koncept straga_1
Ključne riječi:
Cupra Formentor koncept SUV Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.