Vidiauto Novosti Najave 5 ili 7 sjedala za novi SUV Seat Tarraco

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.05.2018. 06:14

Veliki SUV 

Teaser za Tarraco - novi veliki SUV iz Seata s 5 ili 7 sjedala

5 ili 7 sjedala za novi SUV Seat Tarraco

Javnosti je pokazan prvi teaser iz Seata koji prikazuje potpuno novi veliki SUV Tarraco, a koji je baziran na Volkswagen Tiguanu Allspace.

Novi Seat Tarraco je treći SUV u ponudi ovo španjolskog proizvođača, a ujedno je i najveći, te će se nuditi s 5 ili 7 sjedala, a osnova mu je Volkswagen Tiguan Allspace, te je postavljen na MQB platformu.

Seat Ateca

Seat Ateca - prvi Seatov SUV

Seat je prvi SUV Ateca predstavio 2016. godine i odmah doživio tržišni uspjeh u zapadnoj Europi, te mu se godinu dana kasnije pridružio i nešto manji SUV Seat Arona. Sada je na red došao i najveći te najprostraniji model Tarraco.

Seat Arona

Seat Arona

Seat Tarraco će se nuditi s poznatim TSI i TDI motorima, a šuška se kako bi kroz par godina trebala biti predstavljena i hibridna plug-in verzija. Pogon će biti na prednje ili na sve kotače, a u ponudi će se naći ručni i automatski mjenjači. Za sada još nije poznato hoće li biti Cupra verzije ili ne, a to vjerojatno ovisi koliki će uspjeh imati model.

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen Tiguan Allspace

Ono što je zanimljivo, barem prema prvim špijunskim fotkama, je to kako će novi Seat Tarraco imati nešto drugačiji dizajn, odnosno na njemu će biti predstavljen nešto drugačiji dizajnerski izričaj nego smo do sada navikli viđati na Seatovim modelima.

I jedan fun fact na kraju. Za ime Tarraco je glasovalo preko 52.000 ljudi putem interneta, a to je antičko ime za katalonski grad Tarragon, te Seat ostaje vjeran davanju imena modelima prema gradovima ili područjima u Španjolskoj.

Ključne riječi:
Seat Tarraco
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 27. rujan 1925.

9-27-1925  Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

U šumi Eifel započela je gradnja jednog od najpoznatijih svjetskih trkališta, Nurburgring. Staza je imala oko 21 kilometra i 72 zavoja. Tijekom godina staza odnijela brojne živote, a danas se u izvornom obliku koristi samo za rijetke prigode.

vs

.::.