Vidiauto Novosti Najave Potpuno električna Cupra za utrke i reli

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.03.2018. 06:12

Električne utrke 

Cupra e-Racer je električni automobil za utrke i reli

Potpuno električna Cupra za utrke i reli

Cupra je na Sajmu automobila u Ženevi predstavila potpuno električno vozilo koje je namijenjenu kružnih utrka ali i natjecanju u reliju.

Mlada marka Cupra, nedavno predstavljena podmarka Seata, na Salonu automobila u Ženevi predstavila je nešto novoga, a riječ je o potpuno električnom modelu Cupra e-Racer, a koji se temelji na modelu Seat Leon.

CUPRA-e-Racer_001_HQ

Osim što je potpuno električan, poseban je to model koji je namijenjen kružnim TCR utrkama, ali i natjecanjima u reli utrkama, a ovaj model će zasigurno donijeti promjene.

CUPRA-e-Racer_004_HQ

Cupra e-Racer nudi kontinuiranu snagu od 300 kW/408 KS, dok je najveća snaga 500 kW/680 KS, a pogon je na stražnje kotače. Zanimljivo je što na ovo vozilo nisu ugrađeni retrovizori, već se koriste tri kamere.

CUPRA-e-Racer_002_HQ

Maksimalna brzina koju Cupra e-Racer postiže je 270 km/h, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 3,2 sekunde, a za ubrzanje od 0 do 200 km/h potrebno mu je svega 8,2 sekunde.

CUPRA-e-Racer_009_HQ

Tijekom ove godine, na određenim TCR utrkama bit će prikazane mogućnosti Cupre e-Racer, a od sezone 2019. Cupra e-Racer bi trebao sudjelovati u svim utrkama. Bit će samo zanimljivo vidjeti kakve će baterije ovaj automobil koristiti i za koliko će krugova biti dostatne.

Ključne riječi:
Cupra e-Racer
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs