Vidiauto Novosti Najave Potpuno električna Cupra za utrke i reli

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.03.2018. 06:12

Električne utrke 

Cupra e-Racer je električni automobil za utrke i reli

Potpuno električna Cupra za utrke i reli

Cupra je na Sajmu automobila u Ženevi predstavila potpuno električno vozilo koje je namijenjenu kružnih utrka ali i natjecanju u reliju.

Mlada marka Cupra, nedavno predstavljena podmarka Seata, na Salonu automobila u Ženevi predstavila je nešto novoga, a riječ je o potpuno električnom modelu Cupra e-Racer, a koji se temelji na modelu Seat Leon.

CUPRA-e-Racer_001_HQ

Osim što je potpuno električan, poseban je to model koji je namijenjen kružnim TCR utrkama, ali i natjecanjima u reli utrkama, a ovaj model će zasigurno donijeti promjene.

CUPRA-e-Racer_004_HQ

Cupra e-Racer nudi kontinuiranu snagu od 300 kW/408 KS, dok je najveća snaga 500 kW/680 KS, a pogon je na stražnje kotače. Zanimljivo je što na ovo vozilo nisu ugrađeni retrovizori, već se koriste tri kamere.

CUPRA-e-Racer_002_HQ

Maksimalna brzina koju Cupra e-Racer postiže je 270 km/h, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 3,2 sekunde, a za ubrzanje od 0 do 200 km/h potrebno mu je svega 8,2 sekunde.

CUPRA-e-Racer_009_HQ

Tijekom ove godine, na određenim TCR utrkama bit će prikazane mogućnosti Cupre e-Racer, a od sezone 2019. Cupra e-Racer bi trebao sudjelovati u svim utrkama. Bit će samo zanimljivo vidjeti kakve će baterije ovaj automobil koristiti i za koliko će krugova biti dostatne.

Ključne riječi:
Cupra e-Racer
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs