Vidiauto Novosti Najave Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.04.2018. 06:15

Koncept 

Konceptno vozilo Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Na predstojećem Salonu automobila u Pekingu, Mercedes-Maybach će predstaviti konceptno vozilo jako zanimljivog izgleda.

Već na prvi pogled na fotografije novog konceptnog vozila Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, jasno je da se ne radi o nekakvom klasičnom konceptu. Naime, u ovom slučaju su se iz Mercedes-Maybacha odlučili napraviti koncept koji kombinira dvije klase – limuzinsku i SUV.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury straga

Stoga ni ne začuđuje kako Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury djeluje pomalo „zdepasto“, a vjerojatno su za to krivi i (pre)veliki aluminijski naplatci u obliku turbine, kao i velika prednja maska koja se oslanja na oni s koncepta Vision Mercedes-Maybach 6 od prije dvije godine.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury sa strane 2

Što se pogona tiče, Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury pokreću četiri elektromotora koji daju ukupnu snagu od 750 KS, a pogon je na sve kotače. Ugrađena baterija od 80 kWh nudi autonomiju od 500 km, a samo 5 minuta punjena na brzom punjaču omogućuje ovom automobilu dodatnih 100 km autonomije. Maksimalna brzina iznosi 250 km/h i elektronski je ograničena.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury interijer

Iz Mercedes-Maybacha kažu da je unutrašnjost prostrana i udobna, elegantno dizajnirana te kako su upotrebljeni najkvalitetniji materijali. Unutrašnjost je presvučena u Crystal White Nappa kožu u kombinaciji s Rose Gold detaljima, a sjedala su navodno udobnija od kućnih fotelja, a poseban je naglasak stavljen na stražnja sjedala, jer se očekuje kako će vlasnici ovakvog vozila imati svoje vozače.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury interijer 2

Možemo samo zaključiti kako je Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury definitivno jedan od najzanimljivijih konceptnih vozila koji su se pojavili u posljednje vrijeme.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Ključne riječi:
koncept Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs