Vidiauto Novosti Najave Nissan u Tokiju testira autonomno vozilo

Autor: IR Objavljeno: 31.10.2017. 06:00

Budućnost vožnje 

Nissan u Tokiju testira prototip autonomnog vozila

Nissan u Tokiju testira autonomno vozilo

Nissan je proteklog tjedna u promet Tokijskim ulicama pustio prototip potpuno autonomnog vozila, a čija se tehnologija počinje primjenjivati 2020. godine.

Nissan testira novu generaciju tehnologije ProPILOT na prilagođenoj inačici sportske limuzine svojeg luksuznog brenda Infiniti,a model je Q50. Ta tehnologija vozilu omogućuje autonoman rad na gradskim cestama i autocestama od trenutka kad vozač odabere odredište u navigacijskom sustavu do dolaska na odredište.

nissan_infiniti_autonomna_vožnja_tokio_detalj

Umjetna inteligencija prototipa koristi se informacijama koje dobiva od 12 sonara, 12 kamera, devet radara s milimetarskim valovima, šest laserskih skenera i karte visoke razlučivosti kako bi analizirala složene situacije u stvarnom vremenu i upravljala automobilom u zahtjevnim uvjetima gradske vožnje, kao što su ulasci u složena križanja. Poboljšanja u opremi i softveru jamče i uglađene manevre prilikom susreta s preprekama na cesti kao da vozilom upravlja vozač, što putnicima u automobilu donosi osjećaj sigurnosti.

nissan_infiniti_autonomna_vožnja_tokio_interijer

Inovativnost je temelj svega što činimo i stvaramo u Nissanu”, izjavio je Takao Asami, viši potpredsjednik odjela Nissana za istraživanje i napredni inženjering potpredsjednik. „Naš prototip nove generacije sustava ProPILOT prikazuje tehnologiju koja će u stvarnoj uporabi biti od 2020. Današnje predstavljanje još je jedan prikaz uspješnog rada na stvaranju budućnosti autonomne vožnje za sve.

nissan_infiniti_autonomna_vožnja_tokio

Predstavljanje ove tehnologije slijedi nakon nedavnog predstavljanja novog Nissana Leaf, automobila bez emisija opremljenog tehnologijom ProPILOT koja omogućuje autonomnu vožnju jednim trakom autoceste. Nissanova rastuća ponuda modela opremljenih sustavom ProPILOT uključuje modele Serena, X-Trail i Rogue, a od 2018. pridružit će joj se i Qashqai.

Ključne riječi:
Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.