Vidiauto Novosti Najave Audi e-tron sve bliže serijskom modelu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.08.2018. 06:22

Prototip 

Električni Audi e-tron sve bliže serijskoj proizvodnji

Audi e-tron sve bliže serijskom modelu

Audi e-tron, prvi potpuno električni automobil iz Audija, prolazi kroz završna testiranja i javnosti pokazuje koje će mu sve biti mogućnosti.

Već dugo čitamo i gledamo informacije o Audiju e-tronu, a izgleda kako je serijska proizvodnja tog električnog modela sve bliže, a Audi je i objavio set fotografija te tehničke podatke svog novog i prvog potpuno električnog modela.

Aude e-tron sprijeda

SUV Audi e-tron pokretat će dva električna motora koja će u kombinaciji davati snagu od 360 KS i 560 Nm okretnog momenta, a bit će dostupan i boost mode koji će na osam sekundi povećati snagu na 408 KS i 665 Nm okretnog momenta, što je i više nego dovoljno za eventualne situacije u kojima se možete pronaći.

Aude e-tron straga

Maksimalna brzina Audi e-trona je elektronski ograničena na 200 km/h, dok e mu za ubrzanje do 100 km/h biti potrebno manje od 6 sekundi. Što se pak dosega tiče, 95 kWh baterije bi mu trebale omogućiti doseg veći od 400 km, što je mjereno prema novom i strožem WLTP standardu.

Aude e-tron interijer

Audi je na Pikes Peaku u Coloradu snimio fotografije koje gledate, a tamo je i demonstrirao punjenje baterije tijekom vožnje, a bateriju je tako moguće puniti na tri načina. Prvi način je klasičan, tijekom kočenja, drugi način je da vozač putem ručice na upravljaču određuje količinu skupljanja energije, te sustav automatskog prikupljanja tijekom coastinga. 

Aude e-tron retrovizor

Audi je pokazao kako e-tron tijekom spuštanja i prelaska jednog kilometara uspio skupiti energiju za jedan kilometar dodatne vožnje. Serijski model bez maske će biti predstavljen 17. rujna u San Franciscu, a prema nekim informacijama, osnovni model na Njemačkom tržištu bi trebao koštati oko 66.000 EUR (oko 495.000 kn).

Aude e-tron straga 2
Ključne riječi:
Audi e-tron električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.