Vidiauto Novosti Najave Umjetan zvuk za električne AMG modele

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.12.2017. 06:33

Glazba za uši 

Umjetan zvuk za električne AMG modele odsvirat će Linkin Park

Umjetan zvuk za električne AMG modele

Kako električni motori ne proizvode zvuk  prilikom rada, a isto tako ne koriste ni auspuh koji može dati zvuk, u AMG-u su krenuli u drugom smjeru.

Sportski automobil bez sportskog zvuka jednostavno gubi smisao, bez obzira koliko dobro on išao ili koliko dobro izgledao. To je problem kod svih električnih modela koji nemaju komponentu koja bi mogla proizvesti zvuk, osim zvučnika u kabini.

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept sprijeda

U AMG-u razmišljaju isto pa su odlučili potpisati ugovor s američkim bendom Linkin Park koji će u budućnosti raditi na zvuku električnih modela. Direktor Mercedesa Moers je izjavio: „Znate li za Linkin Park? Prije par godina smo počeli surađivati, ali i s profesionalcima iz područja video igri i filmskim umjetnicima i glazbenicima koji se bave stvaranjem glazbe. Mi prodajemo emocije, a glazba je njen krucijalni dio, tako da radimo na stvaranju motornih nota.“

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept interijer

Prvi hibridni AMG model je Project One koji koristi tehnologiju iz Formule 1, a koji je osnova budućih električnih modela ove tvrtke. Opremljen je 1,6-litrenim turbo V6 motorom i s četiri električna motora koja daju ukupnu snagu od 1.000 KS. Prvi modeli će biti gotovi 2019. godine, a svih 275 primjeraka je već rasprodano.

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept

Sljedeći hibridni AMG model bit će nova generacija CLS-a, a koja će dolaziti pod imenom AMG 53 i bit će smještena između modela 46 i 63. Šuška se kako će koristiti trolitreni motor sa šest cilindara u kombinaciji s električnim motorom, a koji će davati ukupnu snagu između 400 i 450 KS. Predstavljanje ovog modela se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

Ključne riječi:
AMG električni automobil hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs

.::.