Vidiauto Novosti Najave Umjetan zvuk za električne AMG modele

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.12.2017. 06:33

Glazba za uši 

Umjetan zvuk za električne AMG modele odsvirat će Linkin Park

Umjetan zvuk za električne AMG modele

Kako električni motori ne proizvode zvuk  prilikom rada, a isto tako ne koriste ni auspuh koji može dati zvuk, u AMG-u su krenuli u drugom smjeru.

Sportski automobil bez sportskog zvuka jednostavno gubi smisao, bez obzira koliko dobro on išao ili koliko dobro izgledao. To je problem kod svih električnih modela koji nemaju komponentu koja bi mogla proizvesti zvuk, osim zvučnika u kabini.

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept sprijeda

U AMG-u razmišljaju isto pa su odlučili potpisati ugovor s američkim bendom Linkin Park koji će u budućnosti raditi na zvuku električnih modela. Direktor Mercedesa Moers je izjavio: „Znate li za Linkin Park? Prije par godina smo počeli surađivati, ali i s profesionalcima iz područja video igri i filmskim umjetnicima i glazbenicima koji se bave stvaranjem glazbe. Mi prodajemo emocije, a glazba je njen krucijalni dio, tako da radimo na stvaranju motornih nota.“

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept interijer

Prvi hibridni AMG model je Project One koji koristi tehnologiju iz Formule 1, a koji je osnova budućih električnih modela ove tvrtke. Opremljen je 1,6-litrenim turbo V6 motorom i s četiri električna motora koja daju ukupnu snagu od 1.000 KS. Prvi modeli će biti gotovi 2019. godine, a svih 275 primjeraka je već rasprodano.

Mercedes-Benz AMG Project ONE Concept

Sljedeći hibridni AMG model bit će nova generacija CLS-a, a koja će dolaziti pod imenom AMG 53 i bit će smještena između modela 46 i 63. Šuška se kako će koristiti trolitreni motor sa šest cilindara u kombinaciji s električnim motorom, a koji će davati ukupnu snagu između 400 i 450 KS. Predstavljanje ovog modela se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

Ključne riječi:
AMG električni automobil hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. srpanj 1916.

7-11-1916 Savezna briga za ceste

Savezna briga za ceste

Predsjednik SAD-a Woodrow Wilson potpisao je Aid Road Act kojim se po prvi puta državama SAD-a jamčila pomoć pri izgradnji mreže cesta. Tom uredbom reagiralo se na jako loše stanje cesta u SAD-u.

vs