Vidiauto Novosti Najave Alfa Romeo Giulia GTA za 110 rođendan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.03.2020. 05:30

500 primjeraka 

Za 110. rođendan Alfa Romeo predstavio Giuliju GTA s 540 KS

Alfa Romeo Giulia GTA za 110 rođendan

Alfa je za 110. rođendan predstavila pravu poslasticu za sve ljubitelje marke, a riječ je o ograničenoj seriji Giulije GTA i GTAm.

Dugo se je čekalo, ali se i isplatilo! Iako je svjetska premijera nove Giulije GTA trebala biti održana na Salonu automobila u Ženevi, radi njegova otkazivanja, sve premijere će se održavati online. Tako je jučer Alfa predstavila poslasticu za sve zaljubljenike, a riječ je o limitiranim izvedbama Giulije GTA i GTAm. 500 sretnika će moći kupiti jednu od izvedbi, a iako cijena nije objavljena, ne sumnjamo kako je većina primjeraka već rasprodano, a budući vlasnici će moći uživati u brutalnim izvedbama Giulije.

Alfa Romeo Giulia GTA_01

Tako Giuliu GTA pokreće 2,9-litreni Bi-turbo V6 benzinski motor koji u GTA izvedbama razvija 540 KS, odnosno 30 KS više nego u Giuliji Quadrifoglio, i omogućuje brzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekunde, odnosno 0,3 sekunde brže od Quadrifoglio modela. No poradilo se dosta na smanjenju težine, pa je ušteda 100 kg, a Alfa je poradila i na aerodinamici. Giulia GTA ima aktivni prednji difuzor i drugačiju masku i nešto manji stražnji spojler, dok izvedba GTAm ima veće prednje i stražnje difuzore i veći stražnji spojler, ali i više karbonskih dijelova.

Alfa Romeo Giulia GTA_03

Promijenjen je i ovjes, a kotači su izvučeni 50 mm prema van i dolaze u veličini od 20 inča i s centralnim vijkom, a tu je i centralni ispušni sustav Akrapovič za još bolji zvuk.

Alfa Romeo Giulia GTA_06

Unutrašnjost je također dorađena, a GTA izvedba dolazi s Alcantarom na vratima, središnjoj konzoli i sjedalima, a upotrebljava se i mnogo karbona, no GTAm verzija ide još korak dalje i dolazi bez panela na vratima, sportska sjedala dolaze s H sigurnosnim pojasevima, a stražnja sjedala su uklonjena i tamo je smješten zaštitni kavez s posebnim mjestima za držanje kaciga i aparata za gašenje požara.

Alfa Romeo Giulia GTA_05

Oni sretnici o kojima smo pričali, uz kupnju vozila dobit će poseban paket dobrodošlice koji donosi Bell kacigu u GTA bojama, trkaće odijelo, rukavice i obuću, kao i personaliziranu Goodwool ceradu za auto, a tu je i poseban tečaj vožnje na Alfa Romeo akademiji. Možete li zaželjeti još nešto?

Alfa Romeo Giulia GTA_02
Ključne riječi:
Alfa Romeo Giulia GTA Giulia GTAm
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 20. rujan 1984.

9-20-1984 Automobil kao oružje terorista

Automobil kao oružje terorista

Dvanaest ljudi poginulo je u napadu autobombom na ambasadu SAD-a u Beirutu, Libanon. Bilo je to prvi puta u povijesti da je automobilska bomba odnijela veći broj života, no do danas ona se razvila u jedno od omiljenih oružja terorista.

vs