Vidiauto Novosti Autobiz Zagreb Auto Show mijenja svoj koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.02.2020. 06:02

Velike promjene 

Zagreb Auto Show mijenja koncept – manje automobila, više svega ostaloga

Zagreb Auto Show mijenja svoj koncept

Nakon Salona automobila u Frankfurtu koji je u potpunosti otkazan, Zagreb Auto Show se našao u sličnim problemima, pa je promijenio svoj koncept i naglasak stavio na motocikle i gospodarski program.

Velika je vijest od prije nekoliko dana kako je Sajam automobila u Frankfurtu, koji se trebao održati sljedeće godine, otkazan i kako se traži nova lokacija i koncept, a sad je stiglo i priopćenje sa Zagrebačkog velesajma vezano uz ovogodišnji Zagreb Auto Show.

zagreb auto show promjena koncepta 2

Zagrebački velesajam po hitnom je postupku tražio sastanak Grupacije generalnih zastupnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori koja broji petnaest importera. Zajednički stav donesen na sastanku je da se dopunjava i mijenja koncept Zagreb Auto Showa i čine se svi napori da se održi. Odluka je donesena u skladu s globalnim trendovima, koje je proteklih godina obilježio pad odaziva izlagača na vodećim svjetskim i europskim sajmovima automobila poput Frankfurta, Pariza i Ženeve te izostanak marki Citroën, Dacia, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Suzuki i ostalih.

zagreb auto show promjena koncepta 5

Naglasak ovogodišnjeg izdanja sajma, pored motocikala, stavljen je i na gospodarski program - prateću industrija i gospodarska vozila, sve u cilju rasta proizvodnog potencijala značajnog za razvoj gospodarstva Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Segment osobnih automobila bit će zastupljen u manjoj mjeri. Uz postojeći trend, jedan od razloga promjene koncepta je i odustajanje od sudjelovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača marki osobnih vozila.

zagreb auto show promjena koncepta 3

Zagrebački velesajam prezentirao je model i koncept Zagreb Auto Showa 2020. na sjednici Grupacije uvoznika osobnih i lakih gospodarskih vozila 20. svibnja prošle godine, koji je istovjetan realiziranom u 2018. te koji je tada prihvaćen. Nakon emitiranja prijava izlaganja u prvoj polovici srpnja 2019. svim zainteresiranim izlagačima s jasno definiranim uvjetima i terminima, u kratkom razdoblju zaprimljene su potvrde izlaganja u tematskim cjelinama vezanim uz moto program, gospodarska vozila i prateću industriju te najave izlaganja osobnih vozila. Međutim tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine dolazi do značajnog odustajanja izlagača osobnih vozila, zbog čega je Zagrebački velesajam donio odluku o promjeni tematskih i sadržajnih cjelina Zagreb Auto Showa.

zagreb auto show promjena koncepta 4

Zagrebački velesajam, u kontekstu globalnih, a očito i lokalnih trendova proaktivno nastavlja realizaciju ovog sajma za koji je do sad prijavljeno 164 izlagača. O novim okolnostima i zaokretu u konceptu svi partneri Zagrebačkog velesajma su obaviješteni, a nova rješenja u pripremi sajma bit će objavljena u narednim danima.

Ključne riječi:
Zagreb Auto Show Zagrebački velesajam
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.