Vidiauto Novosti Autobiz Nova generacija Minija kasni radi Brexita

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.02.2020. 06:19

Brexit 

Nova generacija Minija kasni radi Brexita i ušteda u poslovanju

Nova generacija Minija kasni radi Brexita

Nova generacija Minija će kasniti i to radi Brexita, ali i želje BMW grupe da uštedi 12 milijardi eura do 2022. godine rezanjem troškova.

Velika Britanija je izišla iz Europske unije, a koliko god da su to stanovnici željeli, nisu ni slutili koje će sve to posljedice imati, posebice za automobilsku industriju. Iako su se mnogi proizvođači spremali na ovakve situacije, no bez otkaza i čak zatvaranja pojedinih tvornica neće moći proći. Tako je Honda najavila kako će zatvoriti tvornicu u Swindonu, dok su Jaguar Land Rover najavili privremeno zatvaranje nekoliko tvornica, a zabrinutost su izrazili i Ford, Rolls-Royce i Aston Martin.

Mini-Cooper_SE

A sada dolaze i loše vijesti iz Minija, a one govore o dužem životnom vijeku aktualnog modela, koji traje u prosjeku oko šest godina, a navedeno je povezano uz Brexit, ali i uz želju BMW grupe da uštedi 12 milijardi eura do kraja 2022. godine. Naime uštede se očekuju kroz rezanje troškova razvoja novog modela, ali i smanjenje palete motora i mjenjača. A uz sve to, trenutno su ogromni troškovi proizvođačima vezani uz smanjenje CO2.

Mini-Cooper_SE_1

Osim toga, prošla godina nije bila dobra za Mini jer su uspjeli prodati 346.639 automobila, odnosno za 4,1 % manje nego u 2018. godini, a najveći pad su zabilježili u prosincu kada je on iznosio čak 17,7 %. Doduše, u Miniju su optimistični jer je navodno gotovo 80.000 potencijalnih kupaca pokazalo interes za električni Mini, no treba vidjeti koliko će njih stvarno i kupiti navedeni model.

Ključne riječi:
Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs