Vidiauto Novosti Najave Toyota priprema novi kompaktni SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.01.2020. 06:48

Novi model 

Toyota priprema novi gradski SUV na bazi Yarisa

Toyota priprema novi kompaktni SUV

Potvrđeno je kako Toyota razvija novi kompaktni SUV model na bazi novog Yarisa, a konkurirat će Renault Capturu i VW T-Crossu.

Kako su SUV modeli svuda oko nas, potvrđuju to svakodnevno proizvođači automobila, a tako je jučer Toyota najavila još jedan SUV u svojoj ponudi, a riječ je o kompaktnom modelu koji će biti napravljen na bazi novog Yarisa, te će biti pozicioniran stepenicu niže od modela C-HR.

yaris-profile-70--v3-105054

U odnosu na Yaris će biti nešto duži i viši, a imat će i veći međuosovinski razmak te će nuditi nešto veći prtljažni prostor, a bit će postavljen na Toyotinu novu GA-B platformu. Izgled vanjskog i unutrašnjeg dizajna bi se trebao distancirati od Yarisa, te bi stoga trebao biti jedinstven, iz Toyote kažu dinamičan i s vlastitom osobnošću.

toyota-g1-interior-2-rgb-10.03.2019-715218

Što se pak motorizacije tiče, očekuje se kako će u ponudi biti 1,5-litreni turbo benzinac kao i hibridna izvedba. No u budućnosti bi se pod haubom mogao pronaći i još koji motor. Također, još se ne spominje pogon, pa ostaje pitanje hoće li se u ponudi naći i izvedba s pogonom na sve kotače.

yaris-58-893-v3-786655

Novi model, koji još nema ime, bit će predstavljen još tijekom godine, a prodaja kreće do kraja ove godine. Novi model će se proizvoditi u Francuskoj.

Ključne riječi:
SUV Toyota Yaris
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs