Vidiauto Novosti Autobiz U Europi je najtraženija bijela boja

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.11.2018. 06:07

Koje boje volimo? 

Čak 30% novih automobila u Europi naručuje se u bijeloj boji

U Europi je najtraženija bijela boja

Nekad smo bijele automobile zvali ''vešmašina na kotačima'', dok su danas automobili bijele boje najtraženiji.

Iako se u Japanu oduvijek bijela boja na automobilu smatrala sportskom bojom, Europljani je baš nisu voljeli, te su prije 15 i više godina bijela bila samo dostavna vozila i najjeftinije verzije pojedinih modela, koje su u to doba često bile kombinirane s crnim branicima.

Photo3_1

No unazad desetak godina, priča se u potpunosti mijenja, te je trenutno udio novih automobila koji su u Europi prodani u bijeloj boji iznosi čak 30 %! Doda li se tome i postotak crnih, sivih i srebrnih vozila, dolazimo da smo pokrili tržište s čak 75 %.

Mazda6_Exterior-Colours

Vozimo li onda svi bezlične automobile? Naravno da ne, jer osim boje, veliku ulogu igra dizajn, ali i detalji u kontrastnim bojama. Svemu tome treba pridodati i metalik, perla, biserni i ine druge efekte koji podižu ukupan dojam.

MX-5_CrystalWhitePearlMica

U posljednje vrijeme se prodaje i sve više plavih vozila te crvenih i smeđih, a potonju je moguće često vidjeti na SUV vozilima, dok sw crvena često viđa na gradskim i kompaktim modelima. Ne treba zaboraviti ni na žarke boje, koje su češće kod malih automobila, dok su tamnije boje zastupljene najviše u limuzinama i SUV-ovima viših klasa.

vw polo boje

Spomenimo i kako je od prodanih vozila metalik boju imalo preko 50 %, dok se 16 % kupaca odlučilo na biserni efekt završnog laka.

Ključne riječi:
boje najtraženije boje u europi tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. lipanj 1990.

6-27-1990  NASCAR-ovi munjeviti dani

NASCAR-ovi munjeviti dani

Tvrtka Paramount Motion Pictures predstavila je na današnji dan 1990. godine film Days of Thunder, djelo istih ljudi koji su kreirali hit Top Gun. Glavne uloge igrali su Tom Cruise i Nicole Kidman.

vs