Vidiauto Novosti Najave Peugeot Rifter od danas u svim salonima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.10.2018. 06:17

Novo na tržištu 

SUV ili monovolumen - Oboje nudi Peugeot Rifter

Peugeot Rifter od danas u svim salonima

Danas započinje prodaja novog Peugeot Riftera, koji je objedinio povišene SUV karakteristike i prostranost monovolumena.

Od danas je na našem tržištu dostupan novi Peugeot Rifter, nasljednik Partnera, koji okreće novu stranicu te postaje obiteljski orijentiran automobil, koji spaja dvije važne stvari koje se danas traže od automobila – povišena SUV vozačka pozicija i prostranost.

Peugeot Rifter straga

Već na prvi pogled je jasno da je Rifter malo podignutiji od tla u odnosu na druga vozila ove kategorije, a to dodatno naglašava i zaštitna plastika oko čitavog vozila. Sjedačka pozicija je povišena, a zahvaljujući velikim staklenim površinama, preglednost je dobra u svim smjerovima. Kada govorimo o prostranosti, pomalo kutijasta karoserija skriva obilje prostora, a dostupna je u dvije verzije – M ili XL, a obje verzije mogu imati standardnih 5 sjedala ili se može doplatiti za dva dodatna sjedala (5.900 kn). M verzija nudi prtljažnik od 775 litara s 5 sjedala, dok se sa 7 sjedala prtljažnik smanjuje na 65 litara, dok je kod XL verzije obujam prtljažnika s 5 sjedala 1.050 litara, a sa 7 sjedala smanjuje se na 209 do 322 litre – ovisno kako su postavljena klizna sjedala.

Peugeot Rifter interijer

Novouređena unutrašnjost sada donosi podizače prozora postavljena na vrata, a uz doplatu se sad mogu električnim putem spustiti i stakla na stražnjim kliznim vratima. Već drugi paket opreme Allure donosi 8-inčni multimedijalni zaslon koji je postavljen na vrh središnje konzole, a u ponudi je i dvozonski automatski klima uređaj. Naravno, ispred vozača je ugrađen i poznati Peugeot i-Cockpit s podignutim instrumentima za bolju vidljivost.

Peugeot Rifter stražnja sjedala

Trenutno se ispod poklopca motora može birati jedan turbo benzinski motor sa 100 KS i ručnim 6-brzinskim mjenjačem, dok će naknadno biti ponuđena i verzija sa 130 KS. U ponudi su i tri dizel verzije istog motora. Verzija sa 76 KS i 110 KS dolazi s 5-brzinskim ručnim mjenjačem, dok verzija sa 130 KS može biti opremljena 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

Peugeot Rifter Velebit

U ponudi su i tri paketa opreme – Active, Allure i GT line. Već osnovna oprema Active uključuje za pomoć pri održavanju trake (LKA), prepoznavanje prometnih znakova za brzinu, sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, tempomat, 3 ISOFIX priključka u drugom redu sjedala, klima uređaj i još mnogo toga.

Peugeot Rifter straga 2

Cijena za Peugeot Rifter Active kreće od 155.250 kuna za 110 KS snažan benzinac, odnosno od 153.975 kuna za dizel sa 75 KS. Cijena Riftera s 8-brzinskim automatskim mjenjačem i 130 KS snažnim dizel motorom i s Allure opremom iznosi 201.420 kuna.

Ključne riječi:
monovolumen Peugeot Rifter SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs