Vidiauto Novosti Najave Počela prodaja novog Citroen Berlinga

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.10.2018. 06:25

Početak prodaje 

Novi Citroen Berlingo stigao je na naše tržište, cijene kreću od 131.900 kuna

Počela prodaja novog Citroen Berlinga

Od 15.10. na našem je tržištu dostupan novi Citroen Berlingo u kratkoj i dugoj verziji, te s 5 ili 7 sjedala.

Jučer je domaćim novinarima predstavljeni novi Citroen Berlingo, koji se u novoj generaciji odmiču od svoje teretne (polu)braće, a nova generacija Berlinga se predstavlja kao automobil za slobodno vrijeme, a nova generacija se nudi u dvije dužine, M i XL, te u kombinaciji s 5 ili 7 sjedala i u kratkoj i u dugoj verziji.

citroen berlingo_3

Novi Berlingo donosi još više prostora nego prethodnik. Tako prtljažnik u osnovnom obliku broji čak 775 litara kod M verzije, odnosno 1.050 litara kod XL verzije – u verzijama s 5 sjedala, dok je u verzijama sa 7 sjedala obujam kod M verzije 65 litara, a kod XL verzije 209 – 322 litre. Sa spuštenim sjedalima obujam prtljažnika raste do 3.000 litara kod M verzije, odnosno do 3.500 litara kod XL verzije.

Citroen Berlingo straga

Osim obilja prostora, unutrašnjost je sad više prilagođena udobnosti, pa su tako prekidači podizača prozora prebačeni sa središnje konzole na vrata, a klizna stražnja vrata sada imaju mogućnost spuštanja prozora električnim putem. Zahvaljujući velikim prednjim vratima koja se široko otvaraju, te bočnim kliznim vratima sa širokim otvorom, ulaz i izlaz putnika je jednostavan, a ista stvar je i s pristupom prtljažniku.

Citroen Berlingo sjedala

Treba odmah napomenuti kako je komandna ploča puno modernija, pa tako Berlingo ima i opciju 8-inčnog zaslona koji je smješten na vrh komadne ploče, ali i dvozonskog klima uređaja, bežično punjenje mobitela, elektronsku ručnu kočnicu i još mnogo toga. A kako je suvozačev zračni jastuk montiran u krov, ispred njega se nalaze dva pretinca. Sveukupno u Berlingu se nudi preko 180 litara obujma u pretincima koji su smješteni u svaki kutak kabine.

Citroen Berlingo interijer

Što se motorizacije tiče, trenutno je u ponudi jedan turbo benzinski motor koji dolazi sa 110 KS i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok dizel ponudu čine tri verzije 1,5-litrenog turbo dizela koje dolaze u verziji sa 76 KS i 102 KS u kombinaciji s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, te u verziji sa 130 KS u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem.

citroen berlingo head up display

Cijena za novi Citroen Berlingo starta od 131.900 kuna sa 75 KS snažnim dizel motorom, no u serijskoj opremi nema klima uređaj, dok najpovoljniji model s klima uređajem i Live opremom košta 144.900 kuna za benzinski motor, odnosno 149.900 kn za 100 KS snažan dizelaš. Doplata od oko 7.000 kuna potrebna je za produženu XL verziju, dok je za dva dodatna sjedala doplata 5.900 kuna. Početak prodaje je ponedjeljak, 15.10.

Ključne riječi:
Berlingo Citroën
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.