Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Nova Honda CR-V stigla na naše tržište

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.10.2018. 06:00

Domaća prezentacija 

Započela je prodaja nove generacije Honde CR-V i redizajnirane Honde HR-V

Nova Honda CR-V stigla na naše tržište

Na naše tržište stigla su dva noviteta iz Honde: potpuno nova generacija modela CR-V i redizajnirani model HR-V.

Na naše je tržište stigla nova generacija popularnog SUV-a Honde CR-V. Ovo je već peta generacija tog modela, a prema podacima iz tvrtke JATO Dynamics, CR-V je globalno najprodavanije SUV vozilo, a nova generacija bi samo trebala učvrstiti tu poziciju.

honda cr-v straga

Nova generacija modela CR-V trenutno je u ponudi samo s jednim pogonskim agregatom, a riječ je o 1,5-litrenom turbo benzinskom motoru koji raspolaže sa 173 KS i 220 Nm okretnog momenta u verziji s ručnim 6-brzinskim mjenjačem, dok verzija s CVT-om nudi snagu 193 KS i 243 Nm okretnog momenta. Na proljeće sljedeće godine u prodaju kreće i hibridna izvedba.

honda cr-v interijer

Novi CR-V je iste duljine kao i prethodna generacija, no povećan je međuosovinski razmak na 2.660 mm (+30 mm) kako bi putnici imali više mjesta. Nova generacija nudi i verziju sa 7 sjedala, a ta verzija je istih dimenzija kao i verzija s 5 vrata. Prtljažnik u osnovi ima obujam od 561 litre, a s preklopljenim sjedalima moguće je prevoziti predmete duge 1.830 mm.

honda cr-v prtljažnik 7 sjedala

U unutrašnjosti su ugrađeni kvalitetniji materijali, i sada CR-V dolazi s još bogatijom opremom, a treba napomenuti kako je u serijskoj opremi svake verzije Honde CR-V Honda Sensing, koja se sastoji od naprednih sustava pomoći vozaču: automatsko kočenje, zadržavanje trake, prepoznavanje znakova i prilagođavanje tempomata i ostalih sustava.

honda cr-v interijer 2

Cijena za Hondu CR-V kreće od 229.990 kn za verziju s prednjim pogonom i 5 sjedala, pogon na sve kotače dostupan je od modela CR-V Elegance Navi i starta od 229.990 kuna, dok najpovoljnija Honda CR-V sa 7 sjedala i 4x4 pogonom u opremi Elegance Navi starta od 297.690 kn.

honda cr-v sprijeda

Usporedno s novom Hondom CR-V započela je i prodaja redizajniranog modela HR-V opremljenog s 1,5-litrenim atmosferskim motorom čija cijena kreće od 187.990 kuna, dok je najpovoljnija verzija s pogonom na sve kotače, model HR-V Executive Navi 4WD, dostupna od 230.780 kuna.

Honda HR-V sa strane

Honda HR-V

Za kraj spomenimo još kako od sada sve verzije modela CR-V i HR-V koje se prodaju na našem tržištu dolaze iz tvornice u Japanu.

Honda hr-v redizajn straga

Honda HR-V

Ključne riječi:
CR-V Honda HR-V SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.