Vidiauto Novosti Autobiz Toyota Lunar Cruiser za vožnju u svemiru

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.08.2020. 06:38

Budućnost 

Toyota Lunar Cruiser za vožnju po mjesečevoj površini

Toyota Lunar Cruiser za vožnju u svemiru

JAXA i Toyota objavili su da su rover za ''lunarni'' prijevoz ljudi koji trenutno zajednički razvijaju odlučili nazvati Lunar Cruiser.

JAXA i Toyota već neko vrijeme provode zajednička istraživanja na lunarnom vozilu za prijevoz ljudi, koje je električno vozilo s tehnologijom vodikovih gorivnih članaka (FCEV). Naziv Lunar Cruiser odabran je iz razloga što je blizak osobama uključenima u razvoj i proizvodnju prototipa te donosi pozitivne konotacije i bliskosti koju će stvoriti kod šire javnosti.

Toyota Lunar Cruiser 01

Naziv koji podsjeća na legendarni SUV Toyota Land Cruiser, odabran je radi kvalitete, izdržljivosti i pouzdanosti koja se očekuje od lunarnog rovera (koje mora djelovati pod velikim pritiskom). Naziv je izveden iz tradicije Land Cruisera koji putnicima jamči pouzdanost i ''siguran povratak'' ljudi, što je posebice točno u kontekstu lunarnog vozila koje će se kretati u teškim uvjetima po mjesečevoj površini.

Toyota Lunar Cruiser 02

JAXA i Toyota potpisali su prošle godine sporazum o zajedničkom istraživanju kako bi radili na lunarnom roveru za prijevoz ljudi, uz predviđen datum predstavljanja u drugoj polovici 2020. Zajedno su radili na proizvodnji testnih dijelova za svaku tehničku komponentu i sam prototip rovera tijekom 2020. Ti radovi obuhvaćaju provođenje simulacija za provjeru snage i učinkovite disipacije topline tijekom vožnje, proizvodnju i testiranje prototipa guma te upotrebu virtualne stvarnosti i modela u stvarnoj veličini za određivanje rasporeda opreme u kabini vozila Lunar Cruiser.

Toyota Lunar Cruiser 03

Osim toga, u nastojanju pridruživanja novih partnera unutar radne skupine ''Team Japan'', JAXA i Toyota svaki su sa svoje strane vodili pregovore s brojnim predstavnicima različitih industrija na sastancima na temu ''začeci lunarnog društva uz rover za prijevoz ljudi''. Glavni fokus sastanaka bila je tema kako ''rover pod pritiskom za prijevoz ljudi'' postaje početna točka u viziji budućeg lunarnog društva, uz rasprave na temu izazova povezanih sa stvaranjem takve vrste društva.

Toyota Lunar Cruiser 04

JAXA i Toyota objedinit će svoja znanja, iskustvo i tehnološke mogućnosti iz različitih industrija u pokušaju ostvarenja svog sna i stvaranja održivih i neprekidnih aktivnosti na mjesečevoj površini.

Ključne riječi:
JAXA Lunar Cruiser lunarno vozilo svemir Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.