Vidiauto Novosti Autobiz Prodano 10 milijuna Toyote Land Cruiser

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2019. 07:04

Postignuće 

Prodano je preko 10 milijuna Toyote Land Cruiser

Prodano 10 milijuna Toyote Land Cruiser

Toyota je objavila kako je ukupna prodaja svih modela i generacija Land Cruisera premašila količinu od 10 milijuna vozila.

Izvoz Land Cruisera je u punoj mjeri započeo sa serijom 20, koja je predstavljena u studenom 1955., četiri godine nakon predstavljanja automobila prve generacije. Otada je Toyota dosljedno razvijala izvedbe koje zadovoljavaju potrebe stranaka, ne ugrožavajući pouzdanost, trajnost i vozna svojstva na lošim cestama koje su predstavljale temelje razvojnih koncepata na kojima se Land Cruiser zasniva. Land Cruiser je zbog toga nastavio uživati podršku kupaca širom svijeta. Izvoz je u početku iznosio svega 100 vozila godišnje, ali je 1965., 10 godina nakon što je izvoz uzeo puni zamah, ta brojka premašila 10.000 vozila godišnje. Danas se Land Cruiser prodaje u otprilike 170 zemalja i regija u cijelom svijetu, a godišnja svjetska prodaja je otprilike 400.000 vozila.

20190920_02_04

Land Cruiser je značajno pridonio povećanju povjerenja u marku Toyota širom svijeta i stvorio uporište za povećanje Toyotinog izvoza. Zahvaljujući izuzetnoj pouzdanosti i trajnosti, postoje regije u kojima se i dan danas koristi Land Cruiser serije 40, nekih 50 godina nakon njihove proizvodnje.

20190920_02_08

Povijest Land Cruisera simbolizira Toyotin QDR – kvalitetu, trajnost i pouzdanost, istovremeno, to je izvor Toyotine proizvodnje automobila za svijet i za ljude. U Africi se Land Cruiser koristi za dostavu humanitarne pomoći; u Burundiju za prijevoz djece oboljele od malarije u bolnicu; a u izbjegličkim kampovima u Ugandi za prijevoz pacijenata u klinike.

20190920_02_10

U Australiji, Land Cruiser se koristi za mobilnost u rudnicima cinka i bakra nekih 1.600 metara ispod površine; koristi se i za tjeranje stoke na velikim imanjima od 8.000 četvornih kilometara. U Kostariki u Srednjoj Americi postoje područja na kojima se Land Cruiser koristi za berbu mrkve na 3.500 metara nadmorske visine, na strminama na kojima i ljudi teško stoje – zato što ''je jedino Land Cruiser u stanju doći do tih polja''.  Doista, postoje mnoga mjesta širom svijeta na kojima bi danas svakodnevni život bio nemoguć bez Land Cruisera.

Toyota-Land_Cruiser-2010

10 milijuna prodanih Land Cruisera tijekom proteklih 68 godina se koriste na najrazličitijim cestama te su pridonijeli unapređenju Toyotinih automobila. Gledajući prema naprijed, u svrhu zadovoljavanja – pa čak i premašivanja očekivanja stranaka, razvoj Land Cruisera će se odvijati na temelju ideje da će se koristiti u svim dijelovima svijeta; zbog toga Toyota namjerava postaviti još strože standarde i nastaviti proizvoditi automobile s ciljem stvaranja doista jedinstvenog automobila.

Toyota-Land_Cruiser-2014
Ključne riječi:
Land Cruiser Toyota tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.