Vidiauto Novosti Autobiz Toyotin novi logo i dizajnerski jezik

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.07.2020. 04:51

Budućnost 

I Toyota predstavlja novi logo marke i dizajnerski jezik

Toyotin novi logo i dizajnerski jezik

Toyota Motor Europe uvodi novi logo marke i dizajnerski jezik, a uvođenje u Europi započinje predstavljanjem novog Yarisa.

Toyota predstavlja novi dizajn marke u Europi s prerađenim verzijama loga i tipografije marke. To označava novo doba za Toyotu, u njenom prelasku iz proizvođača automobila u pružatelja mobilnosti. Novi vizualni identitet je oblikovan na temelju četiri ključna načela: usmjerenost prema naprijed, spremnost na mobilnost, naglašeniji premium osjećaj i super dosljednost u svim granama i segmentima poslovanja.

yaris-58-893-v3-786655

Toyotin novi logo ogoljen je na jednostavni 2D dizajn, izostavljeno je ime Toyota, jer je znak sam po sebi dobro poznat širom Europe. Ovaj dizajn komunicira jednostavnost, transparentnost i suvremenost te je odlično prilagođen digitalnom prostoru, ali podjednako je učinkovit i u fizičkom svijetu. Novi logo će se koristiti u svim vidovima komunikacije, dok će aktualni logo i dalje koristiti za vozila. Važeći vizualni identitet maloprodajne mreže će ostati na snazi, ali će ući u razmatranje u kontekstu Toyotine strategije razvoja mreže 2025.

toyota_business_units

Novi vizualni identitet upotpunjen je razgranatom tipografijom, tipom slova Toyota Type, namijenjenom podjednako on-line i off-line okruženju, stvarajući otvoren odnos sa strankama. Time je učinjen novi iskorak u digitalnoj spremnosti na putu prema online maloprodaji u Europi, što je smjer kojim kompanija kreće. Novi logotip donosi i veću jasnost i dosljednost kroz sva područja Toyotinog poslovanja, uključujući promjene imenovanja – Toyota Insurance Management se odsad zove Toyota Insurance Services šireći svoje poslovanje kroz porast internetskih usluga i novih proizvoda za mobilnost. Na području rabljenih automobila, program Toyota Plus sada postaje Toyota Approved Used.

''Razvili smo novi vizualni dizajn marke misleći na 'sutra'. Naš je fokus stvaranje sve boljih veza sa strankama, omogućavajući im da drže korak s brzim širenjem Toyotinih elektrificiranih vozila, usluga mobilnosti i online maloprodaje. Dizajn je izmijenjen radi boljeg povezivanja sa strankama kroz cijeli niz dodirnih točaka, a bit će ga moguće, po prvi put, vidjeti prilikom predstavljanja novog Yarisa Hybrid, potpuno nove, 4. generacije našeg inovativnog gradskog automobila'', rekao je Didier Gambart, Potpredsjednik za prodaju, marketing i iskustvo stranaka, TME.

Ključne riječi:
logo Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs