Vidiauto Novosti Najave Ovo je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.10.2019. 06:38

Tokio 2019. 

Predstavljena je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Ovo je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Mazda je na Salonu automobila u Tokiju prikazala svoj prvi električni automobil – SUV MX-30, koji donosi i zanimljiv način otvaranja vrata, kao na sportskom RX-8.

Predstavljen je i prvi Mazdin električni automobil, čime se je i Mazda priključila velikim igračima, a i kod Mazde električni automobil mora biti poseban, pa je tako riječ o SUV modelu s četvora vrata, s naglaskom kako se stražnja vrata otvaraju u suprotnom smjeru, odnosno kao i na sportskoj Mazdi RX-8.

Mazda MX-30 sa strane

Dizajn MX-30 je prilično oštrih linija, i na prvu bi mogli pomisliti kao da je netko uzeo Mazdu CX-30 i sve zaobljene linije izravnao uz pomoć ravnala, no ukupan dojam je pozitivan, a linije završetka C stupa daju mu i sportski izgled.

Mazda MX-30_punjenje

Tehnički detalji još nisu poznati, no ugrađena baterija od 35,5 kWh bi trebala biti dovoljna za doseg od preko 200 km, a snaga motora će biti oko 140 kW, odnosno oko 190 KS, a u budućnosti bi MX-30 mogla dobiti i Wankel motor koji bi omogućio dulji doseg, a navodno neće biti potreban klasičan benzin za njegov pogon.

Mazda MX-30 sprijeda

Na prvi pogled, unutrašnjost Mazde MX-30 jako je slična s ostalim aktualnim Mazdama, no donji dio središnje konzole je potpuno drugačiji i donosi dodatni 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir putem kojeg se podešavaju postavke klima uređaja, po nama nepotrebno kompliciranje.

Mazda MX-30 interijer

Mazda MX-30 je duga 4,40 m i tipičan je predstavnik kompaktnih crossover ili SUV modela. Očekuje se kako će joj cijena u Njemačkoj biti oko 35.000 EUR (oko 260.000 kn) kada prodaja krene u drugoj polovici sljedeće godine.

Mazda MX-30 straga
Ključne riječi:
električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs