Vidiauto Novosti Najave Ovo je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.10.2019. 06:38

Tokio 2019. 

Predstavljena je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Ovo je električna Mazda MX-30 e-Skyactiv

Mazda je na Salonu automobila u Tokiju prikazala svoj prvi električni automobil – SUV MX-30, koji donosi i zanimljiv način otvaranja vrata, kao na sportskom RX-8.

Predstavljen je i prvi Mazdin električni automobil, čime se je i Mazda priključila velikim igračima, a i kod Mazde električni automobil mora biti poseban, pa je tako riječ o SUV modelu s četvora vrata, s naglaskom kako se stražnja vrata otvaraju u suprotnom smjeru, odnosno kao i na sportskoj Mazdi RX-8.

Mazda MX-30 sa strane

Dizajn MX-30 je prilično oštrih linija, i na prvu bi mogli pomisliti kao da je netko uzeo Mazdu CX-30 i sve zaobljene linije izravnao uz pomoć ravnala, no ukupan dojam je pozitivan, a linije završetka C stupa daju mu i sportski izgled.

Mazda MX-30_punjenje

Tehnički detalji još nisu poznati, no ugrađena baterija od 35,5 kWh bi trebala biti dovoljna za doseg od preko 200 km, a snaga motora će biti oko 140 kW, odnosno oko 190 KS, a u budućnosti bi MX-30 mogla dobiti i Wankel motor koji bi omogućio dulji doseg, a navodno neće biti potreban klasičan benzin za njegov pogon.

Mazda MX-30 sprijeda

Na prvi pogled, unutrašnjost Mazde MX-30 jako je slična s ostalim aktualnim Mazdama, no donji dio središnje konzole je potpuno drugačiji i donosi dodatni 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir putem kojeg se podešavaju postavke klima uređaja, po nama nepotrebno kompliciranje.

Mazda MX-30 interijer

Mazda MX-30 je duga 4,40 m i tipičan je predstavnik kompaktnih crossover ili SUV modela. Očekuje se kako će joj cijena u Njemačkoj biti oko 35.000 EUR (oko 260.000 kn) kada prodaja krene u drugoj polovici sljedeće godine.

Mazda MX-30 straga
Ključne riječi:
električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.