Vidiauto Novosti Autobiz Počela proizvodnja električne Mazde MX-30

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.05.2020. 05:30

Električni SUV 

Počela je proizvodnja prve električne Mazde MX-30

Počela proizvodnja električne Mazde MX-30

Mazda je započela s proizvodnjom SUV modela MX-30, a riječ je o Mazdinom prvom serijski proizvedenom električnom automobilu koji će se u salonima naći na jesen.

20. svibnja 2020. Mazda je 19. svibnja 2020. započela proizvodnju potpuno nove Mazde MX-30, svog prvog u potpunosti električnog automobila, u tvornici Ujina br. 1 u Hiroshimi u Japanu.

Mazda MX-30_2

Mazda MX-30 opremljena je sustavom e-Skyactiv - Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop s pogonom na prednje kotače kombinira sinkroni izmjenični elektromotor snage 107 kW (145 KS) s litij-ionskom baterijom kapaciteta 35,5 kWh, osiguravajući doseg od oko 200 km (prema WLTP-u). Baterijski sustav se može napuniti do 80 % u roku od oko 40 minuta pomoću brzog istosmjernog punjača.

Mazda MX-30_1

U kombinaciji s novim sveobuhvatnim sigurnosnim sustavima i-Activsense, MX-30 kupcima nudi iskustvo bešumne vožnje, što je i bila glavna uputa inženjerima – električni automobil mora se moći voziti jednako dobro kao i svaki drugi Mazdin automobil.

Mazda MX-30_4

Najnoviji izričaj Mazdine nagrađivane filozofije dizajna Kodo pojačava ovaj novi smjer u razvoju tehnologije pogonskih sklopova, dok dvokrilna tzv. 'freestyle-vrata' bez središnjeg stupa i uokvireni zaštićeni prostor nagovještavaju osjećaj prostranosti i otvorenosti u kabini.

Mazda MX-30_3

Ergonomska unutrašnjost ističe kokpit usmjeren na vozača, tzv. plutajuću središnju konzolu, Mazdin prvi 7-inčni upravljački zaslon klimatizacijskog uređaja s dodirnim zaslonom i niz novih, ekološki prihvatljivih materijala poput pluta i tkanine za obloge vrata koja sadrži vlakna od recikliranih plastičnih boca. Mazda MX-30 može se naručiti odmah, a bit će dostupna u Mazdinim salonima u Europi od jeseni 2020. godine.

Mazda MX-30 interijer
Ključne riječi:
električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.