Vidiauto Novosti Autobiz Počela proizvodnja električne Mazde MX-30

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.05.2020. 05:30

Električni SUV 

Počela je proizvodnja prve električne Mazde MX-30

Počela proizvodnja električne Mazde MX-30

Mazda je započela s proizvodnjom SUV modela MX-30, a riječ je o Mazdinom prvom serijski proizvedenom električnom automobilu koji će se u salonima naći na jesen.

20. svibnja 2020. Mazda je 19. svibnja 2020. započela proizvodnju potpuno nove Mazde MX-30, svog prvog u potpunosti električnog automobila, u tvornici Ujina br. 1 u Hiroshimi u Japanu.

Mazda MX-30_2

Mazda MX-30 opremljena je sustavom e-Skyactiv - Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop s pogonom na prednje kotače kombinira sinkroni izmjenični elektromotor snage 107 kW (145 KS) s litij-ionskom baterijom kapaciteta 35,5 kWh, osiguravajući doseg od oko 200 km (prema WLTP-u). Baterijski sustav se može napuniti do 80 % u roku od oko 40 minuta pomoću brzog istosmjernog punjača.

Mazda MX-30_1

U kombinaciji s novim sveobuhvatnim sigurnosnim sustavima i-Activsense, MX-30 kupcima nudi iskustvo bešumne vožnje, što je i bila glavna uputa inženjerima – električni automobil mora se moći voziti jednako dobro kao i svaki drugi Mazdin automobil.

Mazda MX-30_4

Najnoviji izričaj Mazdine nagrađivane filozofije dizajna Kodo pojačava ovaj novi smjer u razvoju tehnologije pogonskih sklopova, dok dvokrilna tzv. 'freestyle-vrata' bez središnjeg stupa i uokvireni zaštićeni prostor nagovještavaju osjećaj prostranosti i otvorenosti u kabini.

Mazda MX-30_3

Ergonomska unutrašnjost ističe kokpit usmjeren na vozača, tzv. plutajuću središnju konzolu, Mazdin prvi 7-inčni upravljački zaslon klimatizacijskog uređaja s dodirnim zaslonom i niz novih, ekološki prihvatljivih materijala poput pluta i tkanine za obloge vrata koja sadrži vlakna od recikliranih plastičnih boca. Mazda MX-30 može se naručiti odmah, a bit će dostupna u Mazdinim salonima u Europi od jeseni 2020. godine.

Mazda MX-30 interijer
Ključne riječi:
električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs