Vidiauto Novosti Najave Prerada VW T1 Samba Busa u e-Bulli

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.03.2020. 06:26

Električni klasik 

Prerada klasičnog VW T1 Samba Busa u e-Bulli s elektromotorom

Prerada VW T1 Samba Busa u e-Bulli

Predstavljen je Volkswagen e-Bulli, električna prerada originalnog T1 Samba Busa iz 1966. godine s ugrađenim modernim pogonom i tehnologijama.

Volkswagenov odjel za gospodarska vozila napravio je zanimljiv projekt spajanja prošlosti i budućnosti, a za to je izabran jedan od njihovih legendarnih automobila – T1 Samba Bus iz 1966. godine, u kojeg su ugradili moderan elektromotor, a rezultat je e-Bulli.

volkswagen-e-bulli (2)

Ugrađeni električni motor daje maksimalnu snagu od 83 KS i nudi 212 Nm okretnog momenta, što je mnogo više od originala kojeg je pokretao bokser motor maksimalne snage 44 KS i sa svega 102 Nm okretnog momenta.

volkswagen-e-bulli (10)

Koristi se 1-stupanjski mjenjač, a ugrađena baterija kapaciteta 45 kWh nudi doseg od preko 200 km s jednim punjenjem. Naglašavaju i kako na brzom punjaču punjenje baterije do 80 % traje 40 minuta. Za razliku od maksimalnih 105 km/h originalne izvedbe, e-Bulli može potegnuti do 130 km/h. Mogao bi i više da maksimalna brzina nije elektronski ograničena.

volkswagen-e-bulli

Osim pogonskog motora izmjene su pretrpjele i neke druge komponente, pa su tako sprijeda ugrađena LED svjetla, a vani straga je ugrađen led pokazivač napunjenosti baterije. U unutrašnjosti je također bilo promjena, a ističe se drveni pod izgleda brodske palube, a u oko upada i moderan izgled ručice mjenjača, kao i tipka za paljenje motora.

volkswagen-e-bulli (5)

Ovakav e-Bulli može prevesti osam putnika koje će zabavljati glazba s radio uređaja retro izgleda, ali s DAB+ i bluetooth podrškom, a posjeduje i USB priključak, te je ugrađen i subwoofer. Na krovnu konzolu je ugrađen i tablet sa sustavom ''We Connect'' putem kojeg vozač može online saznati informacije o preostalom vremenu punjenja, trenutačnom dosegu i prijeđenim kilometrima, trajanju vožnji, potrošnji energije i rekuperaciju putem aplikacije na smartphoneu ili računalu.

volkswagen-e-bulli (7)

Ako vam se svidjelo sve ovo napisano, onda će dobro doći informacija da i vi možete naručiti preradu, no ona nije baš jeftina i iznosi minimalno 64.900 EUR (oko 490.000 kuna), a svakako treba naglasiti da se preraditi u istom stilu mogu i novije generacije T2 i T3.

volkswagen-e-bulli (8)
Ključne riječi:
e-bulli prerada Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.