Vidiauto Novosti Najave Prerada VW T1 Samba Busa u e-Bulli

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.03.2020. 06:26

Električni klasik 

Prerada klasičnog VW T1 Samba Busa u e-Bulli s elektromotorom

Prerada VW T1 Samba Busa u e-Bulli

Predstavljen je Volkswagen e-Bulli, električna prerada originalnog T1 Samba Busa iz 1966. godine s ugrađenim modernim pogonom i tehnologijama.

Volkswagenov odjel za gospodarska vozila napravio je zanimljiv projekt spajanja prošlosti i budućnosti, a za to je izabran jedan od njihovih legendarnih automobila – T1 Samba Bus iz 1966. godine, u kojeg su ugradili moderan elektromotor, a rezultat je e-Bulli.

volkswagen-e-bulli (2)

Ugrađeni električni motor daje maksimalnu snagu od 83 KS i nudi 212 Nm okretnog momenta, što je mnogo više od originala kojeg je pokretao bokser motor maksimalne snage 44 KS i sa svega 102 Nm okretnog momenta.

volkswagen-e-bulli (10)

Koristi se 1-stupanjski mjenjač, a ugrađena baterija kapaciteta 45 kWh nudi doseg od preko 200 km s jednim punjenjem. Naglašavaju i kako na brzom punjaču punjenje baterije do 80 % traje 40 minuta. Za razliku od maksimalnih 105 km/h originalne izvedbe, e-Bulli može potegnuti do 130 km/h. Mogao bi i više da maksimalna brzina nije elektronski ograničena.

volkswagen-e-bulli

Osim pogonskog motora izmjene su pretrpjele i neke druge komponente, pa su tako sprijeda ugrađena LED svjetla, a vani straga je ugrađen led pokazivač napunjenosti baterije. U unutrašnjosti je također bilo promjena, a ističe se drveni pod izgleda brodske palube, a u oko upada i moderan izgled ručice mjenjača, kao i tipka za paljenje motora.

volkswagen-e-bulli (5)

Ovakav e-Bulli može prevesti osam putnika koje će zabavljati glazba s radio uređaja retro izgleda, ali s DAB+ i bluetooth podrškom, a posjeduje i USB priključak, te je ugrađen i subwoofer. Na krovnu konzolu je ugrađen i tablet sa sustavom ''We Connect'' putem kojeg vozač može online saznati informacije o preostalom vremenu punjenja, trenutačnom dosegu i prijeđenim kilometrima, trajanju vožnji, potrošnji energije i rekuperaciju putem aplikacije na smartphoneu ili računalu.

volkswagen-e-bulli (7)

Ako vam se svidjelo sve ovo napisano, onda će dobro doći informacija da i vi možete naručiti preradu, no ona nije baš jeftina i iznosi minimalno 64.900 EUR (oko 490.000 kuna), a svakako treba naglasiti da se preraditi u istom stilu mogu i novije generacije T2 i T3.

volkswagen-e-bulli (8)
Ključne riječi:
e-bulli prerada Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs