Vidiauto Novosti Najave Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.11.2019. 06:56

Plug-in hibrid 

Citroen C5 Aircross Hybrid: SUV u klasi ë-Comfort

Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

Krajem prvog kvartala sljedeće godine na naše tržište dolazi nova hibridna plug-in izvedba popularnog Citroenovog SUV-a C5 Aircross.

Citroen sprema elektrifikaciju game, a prvi model je plug-in izvedba modela C5 Aircross. Ovaj model se već dokazao s novim ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima, Advanced Comfort sjedalima i s 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID sprijeda

Citroen C5 Aircross Hybrid se predstavlja kao tiho vozilo u klasi ë-Comfort a ugrađena baterija kapaciteta 13,2 kWh omogućuje doseg do 50 km. Pokreće ga PureTech benzinac sa 180 KS uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, a kombinirana snaga im je 225 KS i nudi 320 Nm okretnog momenta.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID baterija

Mjenjač je ë-EAT8 automatski s 8 stupnjeva, a maksimalna brzina vožnje samo na struju je ograničena na 135 km/h, dok je prosječna potrošnja ovog modela 1,7 litara na 100 km prema WLTP-u i ima emisiju CO2 od 39 g/km.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID punjenje

Hibridnu izvedbu je moguće prepoznati po dodatnom otvoru za električno punjenje na lijevom boku vozila, plava slova ''h'' koja su smještena na blatobrane, a tu je i novi paket boja Anodised Blue koji simbolizira hibridnu inačicu.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID instrument ploča

Unutrašnjost nudi tri zasebna sjedala u drugom redu koja su podesiva po dužini i nagibu, tu je i 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a na središnjem multimedijalnom zaslonu je dodana posebna stranica putem koje je moguće saznati sve detalje o hibridnom sustavu.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID središnja konzola

Citroen C5 Aircross Hybrid na naše tržište dolazi na proljeće, no cijene još nisu poznate. Za orijentir se može uzeti najavljena cijena u Francuskoj od 39.950 EUR (oko 298.000 kn).

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID straga
Ključne riječi:
C5 Aircross Hybrid Citroën Plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.