Vidiauto Novosti Najave Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.11.2019. 06:56

Plug-in hibrid 

Citroen C5 Aircross Hybrid: SUV u klasi ë-Comfort

Dolazi i hibridni Citroen C5 Aircross

Krajem prvog kvartala sljedeće godine na naše tržište dolazi nova hibridna plug-in izvedba popularnog Citroenovog SUV-a C5 Aircross.

Citroen sprema elektrifikaciju game, a prvi model je plug-in izvedba modela C5 Aircross. Ovaj model se već dokazao s novim ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima, Advanced Comfort sjedalima i s 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID sprijeda

Citroen C5 Aircross Hybrid se predstavlja kao tiho vozilo u klasi ë-Comfort a ugrađena baterija kapaciteta 13,2 kWh omogućuje doseg do 50 km. Pokreće ga PureTech benzinac sa 180 KS uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, a kombinirana snaga im je 225 KS i nudi 320 Nm okretnog momenta.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID baterija

Mjenjač je ë-EAT8 automatski s 8 stupnjeva, a maksimalna brzina vožnje samo na struju je ograničena na 135 km/h, dok je prosječna potrošnja ovog modela 1,7 litara na 100 km prema WLTP-u i ima emisiju CO2 od 39 g/km.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID punjenje

Hibridnu izvedbu je moguće prepoznati po dodatnom otvoru za električno punjenje na lijevom boku vozila, plava slova ''h'' koja su smještena na blatobrane, a tu je i novi paket boja Anodised Blue koji simbolizira hibridnu inačicu.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID instrument ploča

Unutrašnjost nudi tri zasebna sjedala u drugom redu koja su podesiva po dužini i nagibu, tu je i 12,3-inčna digitalna instrument ploča, a na središnjem multimedijalnom zaslonu je dodana posebna stranica putem koje je moguće saznati sve detalje o hibridnom sustavu.

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID središnja konzola

Citroen C5 Aircross Hybrid na naše tržište dolazi na proljeće, no cijene još nisu poznate. Za orijentir se može uzeti najavljena cijena u Francuskoj od 39.950 EUR (oko 298.000 kn).

Citroen C5 AIRCROSS HYBRID straga
Ključne riječi:
C5 Aircross Hybrid Citroën Plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs