Vidiauto Novosti Najave Obnovljena je Mercedes-Benz E-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.03.2020. 05:50

Redizajn 

Predstavljena je obnovljena Mercedes-Benz E-klasa

Obnovljena je Mercedes-Benz E-klasa

Jučer je Mercedes-Benz predstavio osvježenu E-klasu u limuzinskoj i karavan izvedbi, a riječ je o najprodavanijem Mercedesovom modelu s preko 14 milijuna isporučenih primjeraka od 1946. godine.

Iako je svjetlo dana trebala ugledati na Salonu automobila u Ženevi, korona virus je to promijenio, pa je Mercedes premijeru obnovljene E-klase napravio putem live streaminga, kao i većina ostalih proizvođača. No vratimo se mi na E-klasu kojoj linija Avantgarde predstavlja novu osnovnu specifikaciju vanjštine. Sprijeda su redizajnirana svjetla, branik i maska, a sada serijski E-klasa dolazi s LED svjetlima, a opcijski je moguće naručiti Multibeam LED prednja svjetla. Velike su promjene i straga gdje su smještena redizajnirana svjetla, poklopac prtljažnika i branik.

Mercedes-Benz E-klasa

All-Terrain izvedba vizualno je sličnija SUV modelima. Kao prepoznatljivu značajku, All-Terrain komponente kao što su maska hladnjaka ili stilizirana zaštita podvozja sada su izvedene u zrcalno kromiranoj završnoj obradi umjesto prethodne srebrne shadow obrade. Dostupne su i tri nove boje, a ponuda kotača je proširena te se sada mogu naručiti i aero kotači koji doprinose uštedi goriva.

Mercedes-Benz E-klasa_05_06

Sedam modela dostupno je kao plug-in hibridi (dizel i benzin, limuzina i karavan, sa stražnjim i pogonom na sve kotače). Ponuda benzinskih motora kreće se u rasponu snaga od 115 do 270 kW, dok kod dizelskih modela taj raspon iznosi od 118 do 243 kW. 4-cilindrični benzinski motor (M 254) s drugom generacijom integriranog startera-generatora (ISG) koji razvija do 15 KW dodatne snage i 180 Nm više okretnog momenta, po prvi put će nadopuniti ponudu motora. Modeli opremljeni s ovim motorom imat će 48-voltni električni sustav. Zahvaljujući obnavljanju energije i mogućnosti ”krstarenja” s isključenim motorom, ovaj benzinski motor vrlo je učinkovit.

Mercedes-Benz E-klasa_04

U motoru M 254, Mercedes-Benz je po prvi put kombinirao sve inovacije obitelji modularnih 4-cilindričnih i 6-cilindričnih benzinskih i dizelskih agregata u jedan motor. To uključuje NANOSLIDE premaz stijenki cilindara, CONICSHAPE izvedbu cilindara (oblik trube) i sustav kontrole emisija koji je pozicioniran direktno na motoru. Potpuno nova značajka je segmentni punjač s priključkom na protok, što predstavlja napredak tehnologije dvostrukog vijka za još brži odziv sustava prednabijanja. Po potrebi, dodatni električni kompresor brzo podiže tlak nabijanja – pogotovo pri niskim okretajima motora – te time doprinosi izrazito dinamičnom odzivu na gas.

Mercedes-Benz E-klasa_05

U unutrašnjosti su ugrađena dva 10,25-inčna zaslona koja dolaze serijski, gdje se jedan koristi kao instrument ploča, a drugi je namijenjen ostalim funkcijama, a uz doplatu je moguće dobiti dva 12,3-inčna zaslona. Funkcijama se može upravljati putem zaslona, touchpada ili putem glasovnih naredbi.

Mercedes-Benz E-klasa_03

Tu je i novi volan, ali i kvalitetniji materijali, ali i mnoge nove funkcije MBUX sustava. Uvijek će dobro doći funkcija prikaza svjetla koje svijetli na semaforu na instrument ploči, kad je semafor teško vidljiv, a tu su i novi sigurnosni sustavi Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist koji donosi funkciju manevra skretanja, da nabrojimo samo neke. Redizajnirana E-klasa na tržište stiže već na ljeto, a tada će biti poznate i cijene.

Mercedes-Benz E-klasa_01
Ključne riječi:
E-klasa karavan Limuzina Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs