Vidiauto Novosti Najave Obnovljena je Mercedes-Benz E-klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.03.2020. 05:50

Redizajn 

Predstavljena je obnovljena Mercedes-Benz E-klasa

Obnovljena je Mercedes-Benz E-klasa

Jučer je Mercedes-Benz predstavio osvježenu E-klasu u limuzinskoj i karavan izvedbi, a riječ je o najprodavanijem Mercedesovom modelu s preko 14 milijuna isporučenih primjeraka od 1946. godine.

Iako je svjetlo dana trebala ugledati na Salonu automobila u Ženevi, korona virus je to promijenio, pa je Mercedes premijeru obnovljene E-klase napravio putem live streaminga, kao i većina ostalih proizvođača. No vratimo se mi na E-klasu kojoj linija Avantgarde predstavlja novu osnovnu specifikaciju vanjštine. Sprijeda su redizajnirana svjetla, branik i maska, a sada serijski E-klasa dolazi s LED svjetlima, a opcijski je moguće naručiti Multibeam LED prednja svjetla. Velike su promjene i straga gdje su smještena redizajnirana svjetla, poklopac prtljažnika i branik.

Mercedes-Benz E-klasa

All-Terrain izvedba vizualno je sličnija SUV modelima. Kao prepoznatljivu značajku, All-Terrain komponente kao što su maska hladnjaka ili stilizirana zaštita podvozja sada su izvedene u zrcalno kromiranoj završnoj obradi umjesto prethodne srebrne shadow obrade. Dostupne su i tri nove boje, a ponuda kotača je proširena te se sada mogu naručiti i aero kotači koji doprinose uštedi goriva.

Mercedes-Benz E-klasa_05_06

Sedam modela dostupno je kao plug-in hibridi (dizel i benzin, limuzina i karavan, sa stražnjim i pogonom na sve kotače). Ponuda benzinskih motora kreće se u rasponu snaga od 115 do 270 kW, dok kod dizelskih modela taj raspon iznosi od 118 do 243 kW. 4-cilindrični benzinski motor (M 254) s drugom generacijom integriranog startera-generatora (ISG) koji razvija do 15 KW dodatne snage i 180 Nm više okretnog momenta, po prvi put će nadopuniti ponudu motora. Modeli opremljeni s ovim motorom imat će 48-voltni električni sustav. Zahvaljujući obnavljanju energije i mogućnosti ”krstarenja” s isključenim motorom, ovaj benzinski motor vrlo je učinkovit.

Mercedes-Benz E-klasa_04

U motoru M 254, Mercedes-Benz je po prvi put kombinirao sve inovacije obitelji modularnih 4-cilindričnih i 6-cilindričnih benzinskih i dizelskih agregata u jedan motor. To uključuje NANOSLIDE premaz stijenki cilindara, CONICSHAPE izvedbu cilindara (oblik trube) i sustav kontrole emisija koji je pozicioniran direktno na motoru. Potpuno nova značajka je segmentni punjač s priključkom na protok, što predstavlja napredak tehnologije dvostrukog vijka za još brži odziv sustava prednabijanja. Po potrebi, dodatni električni kompresor brzo podiže tlak nabijanja – pogotovo pri niskim okretajima motora – te time doprinosi izrazito dinamičnom odzivu na gas.

Mercedes-Benz E-klasa_05

U unutrašnjosti su ugrađena dva 10,25-inčna zaslona koja dolaze serijski, gdje se jedan koristi kao instrument ploča, a drugi je namijenjen ostalim funkcijama, a uz doplatu je moguće dobiti dva 12,3-inčna zaslona. Funkcijama se može upravljati putem zaslona, touchpada ili putem glasovnih naredbi.

Mercedes-Benz E-klasa_03

Tu je i novi volan, ali i kvalitetniji materijali, ali i mnoge nove funkcije MBUX sustava. Uvijek će dobro doći funkcija prikaza svjetla koje svijetli na semaforu na instrument ploči, kad je semafor teško vidljiv, a tu su i novi sigurnosni sustavi Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist koji donosi funkciju manevra skretanja, da nabrojimo samo neke. Redizajnirana E-klasa na tržište stiže već na ljeto, a tada će biti poznate i cijene.

Mercedes-Benz E-klasa_01
Ključne riječi:
E-klasa karavan Limuzina Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.