Vidiauto Novosti Najave Dacia Spring najavljuje električnu Daciju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.03.2020. 06:19

Koncept 

Koncept Dacia Spring najavljuje prvu potpuno električnu Daciju

Dacia Spring najavljuje električnu Daciju

Dacija je u Ženevi trebala prikazati konceptni električni automobil Spring, a koji najavljuje prvi serijski električni model iz Dacije i bit će dostupan već od sljedeće godine.

Dacia slavi uspješnih 15 godina moderne ere, a u to vrijeme joj je uspjelo promijeniti svijest kupaca koji na nju više ne gledaju negativno. Istovremeno je prodano 6,5 milijuna vozila, a u budućnosti bi brojka itekako mogla rasti. Dobroj prodaji će sigurno doprinijeti i novi modeli, a jedan od njih je i Dacia Spring koncept koji najavljuje prvu potpuno električnu Daciju koja će se na tržištu naći već sljedeće godine.

2020 - Dacia SPRING show car (2)

Nije otkriveno puno detalja, no zna se kako će imati bateriju dovoljno velikog kapaciteta za doseg od 200 km po WLTP-u, a bit će četverosjed. Kao što smo već bili i pisali, Spring je baziran na Renaultu K-ZE, električnom automobilu koji se već sad može kupiti u Kini.

2020 - Dacia SPRING show car (5)

Dacia Spring će biti duga 3.730 mm, široka 1.580 mm i visoka 1.480 mm, dok će međuosovinski razmak biti dug 2.423 mm. Kako bi najbolje dobili dojam o veličini, najbolje ju je usporediti sa Suzuki Ignisom koji je vrlo sličnih dimenzija.

2020 - Dacia SPRING show car (3)

Koncept je opremljen prednjim LED svjetlima podijeljenim u dva dijela, a i straga su LED svjetla koja tvore svjetlosni efekt dvostrukog slova Y, a taj detalj najavljuje novi svjetlosni potpis marke, pa će ga vjerojatno dobiti i nova generacija Sandera i Logana koji će biti predstavljeni na jesen.

2020 - Dacia SPRING show car (1)

Na tržištu će Dacia Spring konkurirati Škodi CitiGo e iV, što znači da bi joj početna cijena trebala biti ispod 130.000 kuna.

Ključne riječi:
Dacia električni automobil koncept Spring
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs