Vidiauto Novosti Autobiz Pad potražnje ili ne za klasične motore

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.01.2019. 05:56

Tržište 

Jesu li klasični motori doživjeli maksimalnu potražnju u prošloj godini?

Pad potražnje ili ne za klasične motore

Je li 2018. godina prijelomna za motore s unutarnjim sagorijevanjem ili će potražnja i dalje rasti?

Za mnoge se stvari govori kako je prošla godina bila prijelomna, no odnosi li se isto i na potražnju automobila koje pokreću klasični motori s unutarnjim sagorijevanjem? Prema nekim stručnjacima to je istina.

Citroen Berlingo Feel M BlueHDi 100 BVM 20

Naime, u intervjuima za Financial Times nekoliko je stručnjaka izjavilo kako vjeruju da je u 2018. godini dostignut maksimum potražnje za vozila s klasičnim motorima, te da će potražnja za njima sve više opadati.

Mazda 2 1.5 SkyActiv Takumi 05

Doduše, u protekloj godini je predstavljeno mnogo električnih i hibridnih vozila, a potražnja za njima je sve veća i veća. Stručnjaci također navode kako prodaja u globalu rasti, no tome će pridonijeti baš prodaja takvih vozila.

Toyota Prius 2019 straga

No do daljnjega će u čitavom svijetu prevladavati vozila koja pokreću benzinski ili dizel motori, a prevlast električnih i hibridnih modela ne treba očekivati još 10 do 15 godina, a možda i više. Spomenimo i kako je u drugoj polovici prošle godine počela padati prodaja u Europi, SAD-u i Kini, odnosno na najznačajnijim tržištima.

Nissan Leaf baterije

Za ovu godinu je najavljeno predstavljanje mnogo novih hibridnih i električnih modela, te se očekuju nešto niže cijene i veći poticaju za kupnju, pa ni ne čude najave stručnjaka o promjenama na tržištu.

Ključne riječi:
benzinski motor dizel motor električni automobil električno vozilo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 19. rujan 1932.

9-19-1932  Rekord od 24 sata

Rekord od 24 sata

Na ravnici Bonneville Salt Flats u američkoj državi Utah Ab Jenkins je postavio prvi rekord u povijesti za neprestanu vožnju od 24 sata. U tom vremenu Jenkins je automobilom Pierce Arrow V-12 prešao 4387 km, s prosječnom brzinom od  gotovo 183 km/h.

vs