Vidiauto Novosti Najave Prva pogibelj radi autonomnog vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.03.2018. 06:21

Budućnost ili ipak ne? 

Prva nesreća sa smrtnom posljedicom za autonomna vozila bez vozača

Prva pogibelj radi autonomnog vozila

Dogodilo se i to – preminula je prva žrtva autonomnog vozila bez vozača, a nesreća se dogodila u Tempi u Arizoni, SAD.

Prije par dana poginula je prva osoba koja je nastradala u prometnoj nesreći, a koju je uzrokovalo autonomno vozilo bez vozača. Oko ove vijesti se digla velika prašina, no je li to stvarno i potrebno? Nemojte nas krivo shvatiti, ali, nažalost, ljudi ginu u prometnim nesrećama svakog dana, no čim je za nesreću krivo autonomno vozilo, odmah se zaključuje kako takva vozila nisu sigurna. No istina je daleko od toga.

uber_volvo 2

Ako se pogleda koliko su kilometara autonomna vozila bez vozača napravila bez težih prometnih nesreća, ipak se dolazi do zaključka kako su ovakva vozila sigurnija na cesti. No nesreće se događaju, i ovo je samo jedan od takvih primjera.

uber_volvo 4

Nesreća se dogodila po mraku, a Uberov autonomni Volvo je naletio na pješakinju koja je gurala bicikl pored ceste te je naglo izletjela na cestu, te je preminula od posljedice nesreće. No na rijetkim ćete portalima saznati i to da je u trenutku nesreće za volanom bio i vozač

uber_volvo 3

Kako vozač nije upravljao vozilom, krivica je prvo bila nametnuta autonomnom automobilu, a nakon pregleda svih snimaka, iz policije su potvrdili da bi nesreću bilo teško izbjeći i da je riječ o običnom automobilu s vozačem. No bez obzira na navedeno, iz Ubera su izjavili kako će maksimalno surađivati s policijom, a istovremeno su obustavili testiranja autonomnih vozila u Sjevernoj Americi.

Ključne riječi:
Uber Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.