Vidiauto Novosti Najave Procurile slike novog DS 3 Crossbacka

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.07.2018. 06:18

Luksuzni SUV 

Prve fotografije novog kompaktnog SUV-a: Ovo je novi DS 3 Crossback

Procurile slike novog DS 3 Crossbacka

Nije tajna kako Citroen za svoju prestižnu podmarku DS razvija kompaktni SUV, no sada su procurile patentne fotografije novog modela DS 3 Crossback.

Marka DS, luksuzna podmarka Citroena, trenutno nudi tri modela, DS 3, DS 3 Cabrio i DS 7 Crossback, a izgleda da će im se jako brzo pridružiti još jedan član – DS 3 Crossback, kompaktni SUV s kojim će DS konkurirati Mini Countrymanu i Audiju Q2.

DS3 Crossback

Novi DS 3 Crossback bit će postavljen na novoj CMP platformi, a njegova se premijera očekuje na Salonu automobila u Parizu, kada će osim klasičnih verzija biti predstavljena i električna verzija.

DS3 Crossback staga

Prema nekim izvorima, električni DS 3 Crossback će imati snagu od 114 KS, dok će baterije imati kapacitet od oko 50 kWh. Od ostalih pogonskih motora, očekuju se 1,2-litreni benzinski i 1,5-litreni dizelski motori. Također treba napomenuti kako za sada pogon na sve kotače nije u planu.

DS3 Crossback interijer

Osim vanjskog dizajna, ni unutrašnjost nije klasičnog oblika, već se uglavnom izdvajaju romboidni oblici, a osim zaslona na vrhu središnje konzole ističe se i digitalna komandna ploča koja će biti dio serijske opreme, a prema prvim najavama, kvaliteta završne obrade i ugrađenih materijala bi trebala biti na visokoj razini.

DS3 Crossback sa strane

U Njemačkoj već špekuliraju kako će cijena za DS3 Crossback započinjati na 19.000 EUR (oko 142.000 kn), no ona bi mogla brzo narasti jer će biti moguće konfiguriranje opreme i izgleda prema vlastitim željama do najsitnijih detalja. Očekujemo kako će novi DS 3 Crossback na naše tržište stići krajem ove ili najkasnije početkom sljedeće godine.

Ključne riječi:
Crossback DS 3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.