Vidiauto Novosti Autobiz Audi BMW i Daimler kupili Nokia Here navigaciju

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.08.2015. 14:34

Još jedna akvizicija Nokije 

Audi, BMW i Daimler kupili Nokia Here navigaciju

Audi BMW i Daimler kupili Nokia Here navigaciju

Tri luksuzna proizvođača automobila kupili su Nokia Here maps za 3,1 milijardi USD.

Akvizicija Nokijinih jako kvalitetnih navigacijski karti i cijelog lokacijskog biznisa Nokia Here koštala je trojac Audi, BMW i Daimler (Mercedes-Benz) čak 2,8 milijardi eura odnosno 3,1 milijardi dolara.

Tri tvrtke će imati podjednake udjele u Here tako da nitko od njih neće tražiti većinski udio. Očekuje se kako će upravo navigacija u budućnosti odigrati veliku ulogu u razvoju vozila koja će autonomno voziti bez aktivnosti vozača prilikom upravljanja vozilom.

Nokia Here Apple

Nokijine karte se već neko vrijeme koriste u 80% automobila u Sjevernoj Americi i Europi koji imaju integriranu navigaciju.

Nokia Here su navigacijske karte prvo ponuđene samo na Nokijinim pametnim telefonima Lumia s operativnim sustavom Windows Phone. Nakon što su prije 16 mjeseci Finci prodali svoju proizvodnju pametnih telefona Microsoftu, nedugo nakon prodaje navigacija Nokia Here je ponuđena i korisnicima pametnih telefona i tableta s operativnim sustavima Android i iOS.

Nokia Here offline

Karte su odlične za korisnike jer rade i u offline modu, imaju glasovno navođenje (turn-by-turn) što je vrlo korisno ukoliko ste negdje u prirodi gdje nema internetskog signala, ne želite trošiti svoje novce na data promet ili ste pak u roamingu. Pokriven je gotovo cijeli svijet, oko 200 zemalja na više od 50 jezika, a karte se jednostavno preuzimaju na mobilni telefon. Karta cijele Hrvatske zauzima 362,2 MB pa ako planirate skinuti Here kartu za svoj telefon učinite to dok ste pod wireless signalom. Aplikacija je i vrlo visoko ocijenjena od strane samih korisnika, s ocjenom 4,4, a do sada ju je preuzelo između 5 i 10 milijuna korisnika.

Ključne riječi:
Audi BMW Daimler GPS Here navigacija Nokia
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs