Vidiauto Automobili Predstavljamo Stiže novi DS 5. Pogledajte što facelift donosi

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 19.02.2015. 09:45

Ženeva auto show 2015 

Stiže novi DS 5. Pogledajte što facelift donosi

Stiže novi DS 5. Pogledajte što facelift donosi

Nova je prednja maska, nova su xenon full LED svjetla, novi je ekran osjetljiv na dodir.

Linije prednje maske naglašene su kromiranim okvirom čija se dva sjajna krila protežu u prednja svjetla. Osim što je prvi model u Europi s novom prednjom šesterokutnom maskom postavljenom okomito, DS 5 donosi još neke druge inovacije. Mali povratak u prošlost - prije 60 godina pojavio se prvi Citroen DS, s tim da novi DS 5 više nije dio Citroenove obitelji nego se radi o samostalnoj marci.

DS 5 ima nove pokazivače smjera stupnjevitog paljenja, a nova svjetla s obradom koja asociran na drago kamenje predstavljena su po prvi put na DS 3 u srpnju prošle godine i bit će dio cijele DS game vozila. I dalje je prisutna prepoznatljiva izdužena kromirana letvica koja se proteže od vrha svjetala pa sve do prednjih stakala.

DS 5 2015 (2)

Pogled na stražnji dio otkriva dvije ispušne cijevi ugrađene u stražnji odbojnik, širok trag kotača te svjetlosni potpis sa šest svjetlosnih elemenata.

U interijeru pronalazimo asocijaciju na svijet zrakoplovstva, sa stropom nalik na kokpit. Na krovu se nalaze i tri otvora za svjetlo. Ekran osjetljiv na dodir omogućuje pristup svim funkcijama automobila, od navigacije do glazbe te ima 12 tipki manje na središnjoj konzoli. Na ekranu u boji može se koristiti funkcija New Mirror Screen odnosno prikaz ekrana pametnog telefona na ekranu u vozilu. MyDS je naziv mobilne aplikacije za telefone koji rade na iOS i Androidu, a koja prati korisnika tijekom vožnje kako bi imao sve podatke o svojem vozilu, povlastice i posebne ponude za sve kupce DS-a.

DS 5 2015 (1)

Od tehnologija novi DS5 donosi sustav za nadzor mrtvog kuta (SAM), sustav za upozorenje na nenamjerno prelaženje crte s kamerom (AFIL) te automatsko uključivanje dugih/kratkih svjetala, pomična duga svjetla koja optimiziraju osvjetljenje u kombinaciji sa statičkim osvjetljenjem pri skretanju, pomoć pri kretanju na uzbrdici, nadzor stabilnosti i inteligentan sustav protiv proklizavanja, kamera za vožnju unatrag i prikaz u visini očiju.

He, he, tu su i masažna sjedalima s električnim pomicanjem i memorijom :)
Novi DS nudi tri vrste kože, osobito vrhunsku kožu napa i poluanilinsku kožu, jednu od najljepših vrsta kože u svijetu koja se rijetko upotrebljava u automobilskoj industriji. Svaki peti prodani primjerak DS 5 krase sjedala izgleda narukvice sata od poluanilinske kože.

DS 5 2015 (4)

Zanima nas i koji će se motori nalaziti u novom DS5. Snaga pet benzinskih i dizelskih motora je od 120 do 210 KS, u ponudi će biti Hybride 4x4 snage 200 KS: emisije CO2 od 90 g/km uz potrošnju od 3,5 l/100 km u mješovitoj vožnji. Najsnažniji od 210 KS (THP 210 S&S BVM6) stiže krajem 2015. godine. Dizelski motori su BlueHDi 120 S&S BVM6, BlueHDi 150 S&S BVM6, BlueHDi180 EAT6, a benzinac THP 165 S&S EAT6.

DS 5 2015 (3)
Ključne riječi:
5 DS Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.