Vidiauto Novosti Najave Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.02.2015. 09:44

Stiže Ženeva, stižu noviteti 

Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

U Ženevi se od 5. do 15. ožujka održava međunarodni sajam automobila. Prije nego krenemo u Genevu, krećemo s najavama novih automobila i tehnologija.

Opel Corsa OPC sada već u petoj generaciji već je najavljena, znamo i za Opel Karl čija će početna cijena biti od 9500 eura na više; bit će to dvije svjetske premijere, a novost je Opel OnStar.

Opel-u-Zenevi-2015-Corsa-OPC

Nova OPC Corsa imat će 207 KS, a s 1.6-litrenim turbobenzincem ubrzavat će do stotke za samo 6,8 sekundi. Okretni moment od 245 Nm može se kratkotrajno povećati za dodatnih 35 Nm

Opel-u-Zenevi-2015-KARL

Opel Karl će imati dužinu 3,68 metara, mjesta za pet osoba, a opcionalno se nudi 940 litara prostora u prtljažniku

Opel OnStar se premijerno predstavlja u Europi, nakon što je već u ponudi u SAD-u, Kanadi, Kini i Meksiku. OnStar sadrži sigurnosni paket s bežičnim 4G LTE hotspotom na koji se može spojiti do sedam mobilnih uređaja te brojne mobilne i hitne servise. Bez obzira s kakvim je hitnim slučajem vozač suočen na cesti, sustav može ponuditi pomoć, 24 sata dnevno i 365 dana godišnje. Uvijek je dostupan savjetnik, a ako se aktivira zračni jastuk, Opel OnStar se također automatski aktivira.

OnStar (3)

Nadalje, putem aplikacije za pametne telefone Opel OnStar može se pristupiti podacima o automobilu - koliki je tlak zraka u gumama, nivo ulja u motoru, zatim moguća je kontrola zaključavanja i otključavanja vozila. Ukoliko se vozilo ukrade, Opel OnStar usko će „surađivati“ s policijom kako bi se pronašlo ukradeno vozilo. Praktična je i funkcionalnost dijagnostike vozila: Opel OnStar slat će mjesečno izvješće s najvažnijim podacima i informacijama o vozilu. Moguće je i u bilo kojem trenutku zatražiti dijagnostičku provjeru pritiskom gumba.

Ključne riječi:
Corsa Karl OnStar OPC Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.