Vidiauto Novosti Najave Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.02.2015. 09:44

Stiže Ženeva, stižu noviteti 

Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

Opel u Ženevi predstavlja Karl, Corsu OPC i Opel OnStar

U Ženevi se od 5. do 15. ožujka održava međunarodni sajam automobila. Prije nego krenemo u Genevu, krećemo s najavama novih automobila i tehnologija.

Opel Corsa OPC sada već u petoj generaciji već je najavljena, znamo i za Opel Karl čija će početna cijena biti od 9500 eura na više; bit će to dvije svjetske premijere, a novost je Opel OnStar.

Opel-u-Zenevi-2015-Corsa-OPC

Nova OPC Corsa imat će 207 KS, a s 1.6-litrenim turbobenzincem ubrzavat će do stotke za samo 6,8 sekundi. Okretni moment od 245 Nm može se kratkotrajno povećati za dodatnih 35 Nm

Opel-u-Zenevi-2015-KARL

Opel Karl će imati dužinu 3,68 metara, mjesta za pet osoba, a opcionalno se nudi 940 litara prostora u prtljažniku

Opel OnStar se premijerno predstavlja u Europi, nakon što je već u ponudi u SAD-u, Kanadi, Kini i Meksiku. OnStar sadrži sigurnosni paket s bežičnim 4G LTE hotspotom na koji se može spojiti do sedam mobilnih uređaja te brojne mobilne i hitne servise. Bez obzira s kakvim je hitnim slučajem vozač suočen na cesti, sustav može ponuditi pomoć, 24 sata dnevno i 365 dana godišnje. Uvijek je dostupan savjetnik, a ako se aktivira zračni jastuk, Opel OnStar se također automatski aktivira.

OnStar (3)

Nadalje, putem aplikacije za pametne telefone Opel OnStar može se pristupiti podacima o automobilu - koliki je tlak zraka u gumama, nivo ulja u motoru, zatim moguća je kontrola zaključavanja i otključavanja vozila. Ukoliko se vozilo ukrade, Opel OnStar usko će „surađivati“ s policijom kako bi se pronašlo ukradeno vozilo. Praktična je i funkcionalnost dijagnostike vozila: Opel OnStar slat će mjesečno izvješće s najvažnijim podacima i informacijama o vozilu. Moguće je i u bilo kojem trenutku zatražiti dijagnostičku provjeru pritiskom gumba.

Ključne riječi:
Corsa Karl OnStar OPC Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs