Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Komunicirajte s drugim vozačima preko njihove registarske pločice

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.07.2014. 10:15

Carcom aplikacija 

Komunicirajte s drugim vozačima preko njihove registarske pločice

Komunicirajte s drugim vozačima preko njihove registarske pločice

Na Android i iOS marketima pojavila se zanimljiva aplikacija Carcom koja omogućuje komunikaciju između vozača, i to preko njihove automobilske registarske pločice.

Aplikacija Carcom je messenger aplikacija za anonimnu komunikaciju između vozača/vlasnika vozila putem registarske oznake koja je vidljiva svima. Aplikacija veličine 2,9 MB dostupna je za pametne telefone na Googleovom i Appleovom storeu (na Android telefonu morate imati verziju 4.0 ili noviju), a za korisnike koji ne posjeduju smartphone postoji i web verzija na adresi www.carcom.me. Podržani jezici su engleski i njemački.

Razlozi za korištenje aplikacije Carcom su zanimljivi i zaista korisni:
-na drugom su vozilu ostala uključena svjetla
-tuđe vozilo nije zaključano ili su ostala spuštena stakla na prozorima
-parkirano vozilo je zatvorilo prolaz drugim sudionicima u prometu
-na vašem vozilu je došlo do materijalne štete jer je drugo vozilo pobjeglo s mjesta nesreće
-primijetili ste provalu u vozilo
-pauk odvozi nečije vozilo i želite se solidarizirati s vozačem
-komunikacija s vozačima iz drugih vozila na prometnici kako bi se međusobno upoznali (dating) ili pak poslali kompliment vozaču/vozačici
-komunikacija kako bi saznali konkretnije informacije o drugom vozilu.

Carcom aplikacija (6)

Jednostavna registracija i korištenje karakteriziraju aplikaciju Carcom

Aplikacija Carcom je besplatna za korištenje u prvih godinu dana, a funkcionira na jednostavan način:
samo se registrirate (možete i putem Facebooka) sa svojim nadimkom i registarskom oznakom, uz unošenje svojeg e-maila i šifre. Želite li drugom vozaču poslati poruku, dovoljno je samo upisati njegovu registarsku oznaku i poslati mu poruku koja odmah stiže na njegov telefon. Poruke se u aplikaciji izmjenjuju u obliku chata, isto kao kod drugih messenger servisa kao što je WhatsApp.

Ako želite ostvariti anonimnu komunikaciju, ne morate čak niti koristiti vlastitu registarsku oznaku vozila; možete se registrirati samo putem nadimka te normalno komunicirati s drugim vozačima. S druge strane nitko neće vidjeti vaše podatke, samo vaš nadimak.

Autor aplikacije Mario Ljevar iz Beča zaista ima dobru budućnost s aplikacijom Carcom jer se može koristiti i kao integralni dio putnog računala na kojem se mogu primati razne poruke s tekstom ili zvukom preko navigacijskog ekrana (upozorenja za opasnost ili druge vrste komunikacije). Sljedeći korak u aplikaciji koji autor najavljuje jesu glasovni pozivi, također zasnovani na registarskim oznakama na vozilima, bez telefonskog broja.

Download Carcom s Google play
Download Carcom s iTunes

Ključne riječi:
Android aplikacija Apple Carcom Google play iOS iTunes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.