Vidiauto Automobili Predstavljamo Seat Ateca je prvi Seatov SUV model. Što donosi?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.02.2016. 15:22

Vidjet ćemo ga na Zagreb Auto Show 

Seat Ateca je prvi Seatov SUV model. Što donosi?

Seat Ateca je prvi Seatov SUV model. Što donosi?

Premijerno će Seat Ateca biti predstavljena i u Hrvatskoj, a prije početka travnja kada počinje Zagreb Auto Show otkrivamo što sve donosi Ateca. U prodaju stiže u ljeto 2016.

U skladu sa Seatovom tradicijom davanja naziva automobilima i novi će SUV naziv imati iz lokalnog područja - Ateca je selo koje se nalazi zapadno od Zaragoze, u samom srcu Iberskog poluotoka.

Seatov prvi SUV se najavljuje kao kombinacija prepoznatljivog dizajna, dinamične zabave tijekom vožnje, urbane svestranosti i izuzetne korisnosti.

Seat Ateca (6)

Paleta turbopunjenih TSI benzinskih i TDI dizelskih motora proteže se od 85 kW / 115 KS do 140 kW / 190 KS, bilo s pogonom na prednje ili pogonom na sve kotače, uz ručne i automatizirane mjenjače s dvije spojke DSG.
Osnovu portfelja dizelskih motora čini 1,6 TDI sa 115 KS. 2,0 TDI raspoloživ je sa 150 i 190 KS. Vrijednosti potrošnje goriva sežu od 4,3 do 5,0 litara / 100 km, vrijednosti emisija CO2 od 112 do 131 grama / km. Početni benzinski motor je 1,0 TSI sa 115 KS. 1,4 TSI isporučuje se s funkcijom deaktiviranja cilindara pod djelomičnim opterećenjem i proizvodi 150 KS. Vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 za ove motore nalaze se između 5,3 i 6,2 litre te između 123 do 141 grama.

Seat Ateca (7)

Ateca će imati puna LED glavna svjetla, sustave potpore za vozača poput inovativne potpore kod prometnog zastoja i novog sustava Emergency Assist, infotainment sustav sa zaslonima na dodir veličine 8" te Full Link tehnologije povezivosti.

Funkcija potpore kod prometnog zastoja čini kretanje u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima puno podnošljivijim. U mrskim uvjetima vožnje pri "brzini prometnog zastoja", Ateca automatski upravlja, ubrzava i koči unutar granica sustava. Kod viših brzina sve do otprilike 60 km/h sustav pruža potporu reguliranjem brzine i održavanjem pravca.

Seat Ateca (8)

Nova sigurnosna funkcija je sustav Emergency Assist: ako se vozač ni nakon određenog vremenskog razdoblja ne aktivira, vozilo će prvo izdati vizualno, a zatim i zvučno upozorenje, za kojima će naposljetku uslijediti kratki trzaj kočnica. Ako vozač ni tada ne reagira, Ateca će usporavati do stanja mirovanja, pritom zadržavajući vozni trak. Daljnje tehnološke ključne riječi su automatska regulacija razmaka ACC s funkcijom Front Assist, senzor prepoznavanja mrtvog kuta Blind Spot, sustav prepoznavanja prometnih znakova Traffic Sign Recognition, funkcija upozorenja na promet straga Rear Traffic Alert ili funkcija prikaza iz ptičje perspektive Top View.

Seat Ateca (9)

Dizajnerski će Seat Ateca imati zanimljive detalje poput rešetke hladnjaka u obliku trapeza, bočni spojleri su s minimalnim promjerom i maksimalnom oštrinom te svjetlosna signatura u obliku trokuta, što je tipično za primjerice model Leon. Čim otključate vrata, LED diode u vanjskim osvrtnim zrcalima osvjetljavaju područje oko vrata, projicirajući ime modela i njegovu siluetu na tlo.

Seat Ateca (10)

Unutrašnjost objedinjuje profinjeno elegantni no svejedno dinamični karakter s jedinstvenim osjećajem čvrstoće i sigurnosti do kojeg je vozačima SUV vozila toliko stalo. Ključni faktori su povišeni položaj sjedala, kao i jasno vidljivi prednji kraj vozila te solidni pragovi vrata.

S vanjskom dužinom od 4,36 metara Seat Ateca će imati prtljažnik zapremine 510 litara u standardnoj izvedbi ili 485 litara u verzijama s pogonom na sve kotače.

Seat Ateca (12)
Seat Ateca (13)

Seat Ateca ponudit će najvišu razinu povezivosti – s najnovijom generacijom Easy Connect infotainment sustava, Seat Full Link tehnologijom te ekskluzivnim aplikacijama Seat ConnectApp: Media System plus, sa svojim zaslonom veličine 8", svakako je istaknuti element, a Connectivity Box u središnjoj konzoli modela SEAT Ateca po prvi puta omogućuje bežično punjenje smartphoneova. Seat Full Link tehnologija predstavlja svijet povezivosti za korisnike praktički svih smartphoneova. Zajedno s MirrorLink tehnologijom, tehnologija Full Link također sadrži funkcije platformi Apple CarPlay i Android Auto.

Seat Ateca (11)
Ključne riječi:
Ateca Seat SUV Zagreb Auto Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.