Vidiauto Automobili Predstavljamo Renault Talisman Grandtour s dva benzinska i tri dizelska motora

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.08.2015. 11:11

Karavanska inačica 

Renault Talisman Grandtour s dva benzinska i tri dizelska motora

Renault Talisman Grandtour s dva benzinska i tri dizelska motora

Renault Talisman Grandtour u prodaju stiže u 2016. godini, a motorizirani prtljažnik će biti obujma od gotovo 1700 dm3

Karavanska verzija Renault Talisman Grandtour najavljuje se nakon nešto više od mjeseca dana od predstavljanja limuzinske verzije Talismana, a premijerno će biti predstavljen na Frankfurtskom salonu automobila 2015.

Prtljažnik se otvara i zatvara putem motora, pomicanjem stopala ispod stražnjeg odbojnika, Talisman Grandtour nudi 572 dm3 obujma prtljažnog prostora do pokrova uz najveću utovarnu duljinu od 1116 mm. S preklopljenim stražnjim sjedalima duljina se proteže do 2010 mm, što rezultira obujmom od gotovo 1700 dm3 (VDA).

Renault Talisman Grandtour (5)

Dimenzije Talismana Grandtour identične su limuzinskim (duljina: 4,86 metara / širina: 1,87 metara / visina: 1,46 metara / međuosovinski razmak: 2,81 metara), krovni nosači od poliranog aluminija ističu liniju krova produljenu krovnim spojlerom. Talisman Grandtour dostupan će biti i s paketom opreme Initiale Paris koji nudi još veću uglađenost i još više udobnosti te ekskluzivnu boju karoserije crnu Améthyste, posebnu punozrnatu kožu Nappa i bolju zvučnu izolaciju, prvenstveno zahvaljujući višeslojnim bočnim staklima.

Renault Talisman Grandtour (2)

Po prvi puta u segmentu, Renault Talisman Grandtour – baš kao i njegova limuzinska izvedba – spaja sustav 4Control s podesivim ovjesom, Multi-Sense nudi četiri programirana načina rada (Comfort, Sport, Neutral i Eco) te prilagodljivi način rada Perso koji omogućuje prilagođavanje voznih osobina prema raspoloženju vozača.

Renault Talisman Grandtour (3)

U ponudi Renaulta Talisman Grandtour nalaze se dva benzinska i tri dizelska motora. Energy TCe 150 i Energy TCe 200 su u kombinaciji sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom. Dizelski Energy dCi 110 može se naručiti ili sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom, Energy dCi 130 također se može naručiti ili sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem ili šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom dok je Energy dCi 160 s dvostrukim turbopunjačem dostupan isključivo sa šesterobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.

Renault Talisman Grandtour (4)

Prodaja u Europi starta u prvoj polovici godine, a zanimljiv je podatak vezan uz prodaju vozila iz D segmenta kojem Talisman pripada - godišnje se u Europi proda više od milijun vozila segmenta D (limuzina i karavana ukupno), od čega 54% prodaje čine karavani. Cijena za Renault Talisman Grandtour za sada nije poznata.

Ključne riječi:
Frankfurt Grandtour Karavan Renault Talisman
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs