Vidiauto Automobili Predstavljamo Renault Talisman: klasika i luksuz

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.07.2015. 16:36

Službeno predstavljena limuzina D segmenta 

Renault Talisman: klasika i luksuz

Renault Talisman: klasika i luksuz

Renault je službeno predstavio limuzinu Talisman koja u prodaju u Hrvatsku stiže početkom 2016. godine.

Dužina Renaulta Talisman, nasljednika Renault Lagune je 4,85 metara, a širina 1,87 metara. Visina vozila je 1,46 metara, a međuosovinski razmak 2,81 metara. Prtljažnik je obujma 608 litara.

Talisman će svoje mjesto pod suncem tražiti udobnošću i prostranom unutrašnjošću, među najvećima u klasi:
-prostor za glavu sprijeda i straga: visina od sjedišta do krova iznosi 902 mm na prednjim sjedalima i 855 mm na stražnjim,
-širina u visini laktova sprijeda,
-prostor za koljena straga: 262 mm zahvaljujući inovativnoj tehnologiji izrade školjke prednjih sjedala.

Renault Talisman (2)

Renault Talisman što se tiče motora imat će dva benzinska i tri dizelska motora. Benzinski motori Energy TCe 150 i Energy TCe 200 nudit će se isključivo sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom dok se turbodizelski Energy dCi nude i s ručnim i s automatskim mjenjačima. Ponuda dizelskih motora počinje poznatim dCi 110, nastavlja s također poznatim dCi 130 te završava s dCi 160 opremljenim s dva turbopunjača i samo s automatskim mjenjačem. Tehnologija 4Control zadužena je za upravljanje četirima kotačima, a Talisman ima i prilagodljivi ovjes.

Renault Talisman (3)

S Renaultom Talisman dolazi cijela paleta sustava za pomoć u vožnji. Za sigurnost su zaduženi prilagodljiv regulator brzine i sustav aktivnog kočenja u nuždi, za upozorenje sustav koji se brine za nenamjeran izlazak iz voznog traka, upozorenje na sigurnosni razmak, prepoznavanje prometnih znakova s upozorenjem na prekoračenje brzine te upozorenje na mrtvi kut dok se za olakšavanje vožnje nudi kamera za vožnju unatrag, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala, prikaz informacija u visini očiju, automatska parkirna kočnica, otvaranje prtljažnika slobodnih ruku i sustav za parkiranje slobodnih ruku.

Renault Talisman (1)

U infotainment dijelu spomenimo digitalni prikaz instrumentne ploče na ekranu dijagonale 7 inča, sustav R-Link2 s ekranom dijagonale 8,7 inča, head-up zaslon u boji, audiosustav BOSE Surround Sound i sustav za parkiranje slobodnih ruku.

Renault Talisman i karavanska izvedba bit će predstavljeni na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, koji svoja vrata posjetiteljima otvara 17. rujna 2015. Prodaja u svijetu počinje krajem godine dok u Hrvatsku stiže početkom 2016. godine.

Renault Talisman (4)
Ključne riječi:
2015 Laguna premijera prodaja automobila Renault Talisman
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs