Vidiauto Automobili Predstavljamo Renault Talisman: klasika i luksuz

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.07.2015. 16:36

Službeno predstavljena limuzina D segmenta 

Renault Talisman: klasika i luksuz

Renault Talisman: klasika i luksuz

Renault je službeno predstavio limuzinu Talisman koja u prodaju u Hrvatsku stiže početkom 2016. godine.

Dužina Renaulta Talisman, nasljednika Renault Lagune je 4,85 metara, a širina 1,87 metara. Visina vozila je 1,46 metara, a međuosovinski razmak 2,81 metara. Prtljažnik je obujma 608 litara.

Talisman će svoje mjesto pod suncem tražiti udobnošću i prostranom unutrašnjošću, među najvećima u klasi:
-prostor za glavu sprijeda i straga: visina od sjedišta do krova iznosi 902 mm na prednjim sjedalima i 855 mm na stražnjim,
-širina u visini laktova sprijeda,
-prostor za koljena straga: 262 mm zahvaljujući inovativnoj tehnologiji izrade školjke prednjih sjedala.

Renault Talisman (2)

Renault Talisman što se tiče motora imat će dva benzinska i tri dizelska motora. Benzinski motori Energy TCe 150 i Energy TCe 200 nudit će se isključivo sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom dok se turbodizelski Energy dCi nude i s ručnim i s automatskim mjenjačima. Ponuda dizelskih motora počinje poznatim dCi 110, nastavlja s također poznatim dCi 130 te završava s dCi 160 opremljenim s dva turbopunjača i samo s automatskim mjenjačem. Tehnologija 4Control zadužena je za upravljanje četirima kotačima, a Talisman ima i prilagodljivi ovjes.

Renault Talisman (3)

S Renaultom Talisman dolazi cijela paleta sustava za pomoć u vožnji. Za sigurnost su zaduženi prilagodljiv regulator brzine i sustav aktivnog kočenja u nuždi, za upozorenje sustav koji se brine za nenamjeran izlazak iz voznog traka, upozorenje na sigurnosni razmak, prepoznavanje prometnih znakova s upozorenjem na prekoračenje brzine te upozorenje na mrtvi kut dok se za olakšavanje vožnje nudi kamera za vožnju unatrag, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala, prikaz informacija u visini očiju, automatska parkirna kočnica, otvaranje prtljažnika slobodnih ruku i sustav za parkiranje slobodnih ruku.

Renault Talisman (1)

U infotainment dijelu spomenimo digitalni prikaz instrumentne ploče na ekranu dijagonale 7 inča, sustav R-Link2 s ekranom dijagonale 8,7 inča, head-up zaslon u boji, audiosustav BOSE Surround Sound i sustav za parkiranje slobodnih ruku.

Renault Talisman i karavanska izvedba bit će predstavljeni na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, koji svoja vrata posjetiteljima otvara 17. rujna 2015. Prodaja u svijetu počinje krajem godine dok u Hrvatsku stiže početkom 2016. godine.

Renault Talisman (4)
Ključne riječi:
2015 Laguna premijera prodaja automobila Renault Talisman
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.