Vidiauto Automobili Predstavljamo Blag redizajn oštrog Audija A6

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.10.2014. 09:52

Evolucija jede cestu 

Uz blag redizajn oštri Audi A6 lakše će podnositi godine

Blag redizajn oštrog Audija A6

Sitne vizualne i brojne promjene ispod kože trebale bi Audi A6 učiniti još sofisticiranijim nego dosad.

Evolucija umjesto revolucije… Audi je u Parizu predstavio svoju uzdanicu u višoj srednjoj klasi, osvježenu obitelj A6, koja bi se na tržištu trebala nastaviti hrvati s Mercedesom E klase i BMW-om serije 5. Novi prednji odbojnik, izmijenjena prednja maska i svjetla, dotjerani bočni štitnici i stražnja svjetla… Vizualne promjene nisu drastične i slične su peglanju fotki u Photoshopu, ali drugo je bilo teško i očekivati od proizvođača kojem i modeli jedan drugome često sliče kao jednojajčani blizanci. Ipak, ako revolucija jede svoju djecu, Audijeva evolucija i dalje izgleda kao da jede cestu.

Audi A6 FL_4

Jednaka je strategija nježnih umjesto drastičnih promjena primijenjena i u unutrašnjosti pa su manje izmjene doživjele unutarnje obloge, infotainment i sustav night vision. Malo je, kako je to već uobičajeno, “podebljana” i oprema, a nova su i prednja sjedala s funkcijama grijanja, ventilacije i masaže.

Audi A6 FL_2

No, impresivna je zato paleta pod poklopcima motora kojoj je u prosjeku emisija CO2 smanjena za 22 posto, a brojne sitne promjene ispod kože trebale bi Audi A6 učiniti još sofisticiranijim nego dosad. Novi su ručni mjenjač sa 6 brzina i S Tronic sa sedam, a na raspolaganju je i dalje i osamstupanjski Tiptronic. Najslabiji je četverocilindrični benzinac u ponudi 1,8 TFSI sa 190 KS, a slijedi 2,0 TFSI sa 252 KS, dok V6 obujma 3 litre razvija 333 KS. Dizelaši startaju sa 2,0 TDi s dvije snage 150 i 190 KS. Trolitreni V6 TDI isporučuje 218 ili 272 KS, dok twin-turbo 3,0 V6 TDI raspolaže s 320 ili 326 KS (kratkotrajno 346 KS). Na vrhu su lanca prave “zvijeri”, V8 twin-turbo TFSI sa “samo” 450 KS ili u punoj raskoši s 560 konjskih snaga. Ako vam ni to nije dovoljno, sreću ćete morati potražiti u bratskoj Lamborghinijevoj štali…

Audi A6 FL_1
Ključne riječi:
A6 Audi TDI TFSI
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.