Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Audi E-Tron - amortizeri s generatorom

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 28.06.2014. 16:35

Amortizeri budućnosti 

Audi E-Tron - amortizeri s generatorom

Za desetak godina na cestama bi se trebali kotrljati automobili sa novom generacijom amortizera koji će imati ugrađene generatore za pohranjivanje kinetičke energije čime bi se mogle nadopunjavati baterije hibridnog pogona.

Na neravnim cestama amortizeri svakog automobila „rade“ prekovremeno. Da bi prigušili i upili rupe na cestama stežu se i rastežu i po nekoliko puta u sekundi. Razvijaju temperature do čak 125 stupnjeva. Na taj način oslobađaju i kinetičku energiju u obliku topline koja nepovratno odlazi izvan automobila u zrak. Novi sustav amortizera na kojem ozbiljno radi Audi imao bi ugrađene male generatore te bi oslobođenu toplinu pohranjivali u baterije kao potpora elektro pogonu. Dakle, čini se da je budućnost već počela!

Audi-A3-e-tron-Concept-474x316-6fee5054d4e086fb
Ključne riječi:
A3 amortizer Audi
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs