Vidiauto Automobili Super automobili Audi A9 kao luksuzni sportaš u coupe izvedbi

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.08.2014. 00:20

Dizajnerska studija 

Audi A9 kao luksuzni sportaš u coupe izvedbi

Audi A9 kao luksuzni sportaš u coupe izvedbi

Španjolski dizajner Daniel Garcia stoji iza Audija A9, bit će to sportski kupe.

Audi A9 trebao bi biti predstavljen sljedeće, 2015. godine i izravna je konkurencija za super sportske automobile Aston Martin Rapide, Lamborghini Estoque i Porsche Panamera.
Dizajnerske linije otkrivaju izduženu coupe liniju, a prepoznaju se čak i linije BMW-a i8. Ipak, Garcia je inspiraciju crpio iz svojeg rodnog grada Valencije i zgrada pod nazivom "La Ciudad de las Artes y de las Ciencias". Naime, iza dizajna tih zgrada stoji Santiago Calatrava čije zgrade izgledaju kao da su došle iz daleke budućnosti.

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias u Valenciji

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias u Valenciji

Tehnička osnova bit će sljedeći top model iz Ingolstadta – novi Audi A8, s time da bi interijer trebao biti još kvalitetniji. Izvedba ispod karoserije bit će hibridna kombinacija s četiri elektromotora i benzinskim motorom.

Primjećuje se jednodjelno vjetrobransko staklo koje spaja krov u jednu cjelinu, a krov bi trebao biti izrađen nano tehnologijom i trebao bi imati automatski sustav za popravak oštećenja. Zanimljivo, bit će moguće mijenjati boje i sjene na krovu. Isto tako, i boja karoserije bi se trebala moći promijeniti dodirom gumba.
Iako se vozilo čini kao kupe, imat će četvora vrata, uz kupe liniju karoserije, a očekivana cijena je iznad 100.000 eura.

Audi A9 (2)
Audi A9 (3)
Audi A9 (4)
Audi A9 (5)
Audi A9 (6)
Ključne riječi:
A8 A9 Audi koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.