Vidiauto Novosti Najave Audi A7 Sportback – redizajn automobila od 4,97 metara

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.05.2014. 17:40

Audi redizajn 

Audi A7 Sportback – redizajn automobila od 4,97 metara

Audi A7 Sportback – redizajn automobila od 4,97 metara

Audi A7 Sportback nakon četiri godine doživljava redizajn, a kupeovska linija i dalje je prisutna u dizajnu.

Novi Audi A7 Sportback je, gledajući njegov dizajn, coupe s pet vrata, s niskom i dinamičnom prednjom linijom, još bolje oblikovanim prednjim i stražnjim svjetlima i oštro odrezanim stražnjim krajem. Stiže s novim motorima, novim mjenjačima te novim informacijskim i audio sustavima. Osim modela Audi A7 Sportback, predstavljena je i sportska inačica Audi S7 Sportback s motorom koji razvija 331 kW.

Audi A7 Sportback po prvi je put predstavljen 2010. godine, s dugačkim poklopcem motora, sportskim C-nosačima i oštro odrezanim stražnjim krajem s velikim prtljažnikom, a redizajn donosi kozmetičke promjene u prednjem i stražnjem dijelu kakve su uobičajene pri faceliftu – promjene su vidljive na Singleframe prednjoj rešetki, odbojnicima, ispušnim cijevima i prednjim svjetlima. LED tehnologija postaje dio standardne opreme, a uz doplatu A7 se može opremiti Matrix LED prednjim svjetlima koja osvjetljavaju cestu na optimalan način bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Odaberete li kombinaciju s Matrix LED prednjim svjetlima, sprijeda će biti ugrađeni i dinamični pokazivači smjera, koji se u svim kombinacijama serijski ugrađuju u stražnji sklop svjetala.

Audi A7 Sportback (2)
Audi A7 Sportback (1)

U unutrašnjosti Audija A7 Sportback su korišteni novi materijali u kombinaciji aluminij/Beaufort orah, a kožna sjedala dostupna u pet različitih boja. Prednja sjedala imaju masažu i provjetravanje u toplim ljetnim mjesecima. Radio upravljački sustav MMI dio je standardne opreme, a može se opremiti s head-up displayem koji projicira sve bitne informacije na vjetrobran ispred vozača. Grafika za sustav MMI je Nvidia, a uz LTE vezu putnici mogu surfati tijekom vožnje brzinama od nekoliko desetaka megabita u sekundi (što je brže od današnje veze koju imamo kod kuće preko fiksnih linija). Prednost ugrađenog Audi phone boxa, preko kojeg se pametni telefon spaja na mobilne bazne stanice, jeste u tome što ovaj box pojačava signal kako bi se ostvarile velike brzine prijenosa podataka. Spomenimo i Bang & Olufsen Advanced Sound System.

Karoserija modela Audi A7 Sportback 2014 u većem je dijelu napravljena od aluminija i čelika visoke čvrstoće tako da je automobil laganiji te stvara manju buku tijekom vožnje. Prtljažnik je obujma 535 litara i poklopac se otvara električno, a kada se stražnja sjedala preklope obujam raste na 1390 litara.

Novi Audi A7 Sportback dolazi s dva benzinska TFSI i tri dizelska TDI motora – snaga se kreće od 160 kW (218 KS) do 245 kW (333 KS), a svi motori udovoljavaju standard Euro 6 što se tiče emisije ispušnih plinova.

Vrhunac ponude je Audi S7 Sportback s 4.0 TFSI isporučuje snagu od 331 kW (450 KS) te koristi tehnologiju COD (cylinder on demand) koja po potrebi isključuje cilindre kada nije potreban njihov rad u vožnji.

Audi S7 Sportback (3)
Audi S7 Sportback (1)
Audi S7 Sportback (2)

Cijena za trenutno ponuđeni na tržištu Audi A7 Sportback je od 561.980,95 - 741.634,99 kuna, dok Audi S7 Sportback trenutno ima cijenu 956.352,32 kuna. Prodaja Audija A7 Sportback, koji konkurenciju ima u Mercedesu CLS, počinje u jesen 2014.

Ključne riječi:
A7 Sportback Audi cijena S7 Sportback TDI TFSI
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.