Vidiauto Automobili Predstavljamo Kompaktni SUV Škoda Karoq

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.05.2017. 15:22

Svjetska premijera 

Kompaktni SUV Škoda Karoq

Kompaktni SUV Škoda Karoq

Škoda je predstavila svoj kompaktni SUV pod nazivom Karoq.

Škoda Karoq je svjetsku premijeru imala u muzeju Artipelag kod Stockholma, a novi model predstavlja najnoviju generaciju Škodinog SUV dizajna. Sve je počelo s Kodiaqom, prvim velikim SUV-om koji je nakon dugo vremena izašao na međunarodna tržišta. Do 2025. godine Škoda planira unaprjeđivati paletu modela, s naglaskom na proširivanje ponude SUV-ova.

Škoda Karoq (3)

Inspiracija za naziv modela Karoq stiže ponovo od stanovnika otoka Kodiaka ispred južne obale Aljaske, koji su bili inspiracija za Kodiaq. Tamo nastanjeni domoroci plemena Aleuta automobile na svom jeziku nazivaju "KAA'RAQ". Pojam "RUQ" koriste za strijelu te je iz kombinacije tih dviju riječi nastao naziv Karoq.

Škoda Karoq (5)

Škoda Karoq u prodaju stiže u drugoj polovici 2017. godine po za sada nedefiniranoj cijeni. Vanjštinom dominira dinamičan dizajn s brojnim kristalnim elementima, što je u znaku novih stilskih elemenata SUV modela marke Škoda. U Karoqu možemo očekivati, prostranost što se tiče i interijera i utovarnog prostora, nove sustave potpore za vozača, LED glavna svjetla te - prvi puta u nekom modelu marke Škoda, digitalnu instrumentnu ploču s mogućnošću programiranja.

Škoda Karoq (9)
Škoda Karoq (1)

Kompaktni SUV dugačak je 4382 milimetra, širine je 1841 milimetar te visine 1605 milimetara, uz dug međuosovinski razmak od 2638 milimetara (verzija s pogonom na sve kotače nudi 2630 milimetara). Dimenzije idu u korist putnicima te slobodni prostor u području koljena iznosi 68 milimetara.

Prtljažnik nudi kapacitet od 521 litre s uspravljenom stražnjom klupom, a kada je stražnja klupa preklopljena kapacitet se povećava na 1630 litara. U kombinaciji s opcijskom stražnjom klupom VarioFlex utovarni prostor postaje varijabilan te nudi kapacitet između 479 i 588 litara. Sjedala se također mogu potpuno demontirati - tada kompaktni SUV s maksimalnim kapacitetom utovarnog prostora od 1810 litara postaje kombi.

Škoda Karoq (7)
Škoda Karoq (8)
Ključne riječi:
Karoq Škoda SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.