Vidiauto Novosti Najave Seat najavio novi SUV s 5 i 7 sjedala

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 27.03.2017. 13:51

Treći novi model 

Seat najavio novi SUV s 5 i 7 sjedala

Seat najavio novi SUV s 5 i 7 sjedala

Seatov novi SUV na tržište će stići krajem 2018. godine, a prije njega stiže kompaktni crossover Arona.

Seat najavljuje veliku ofenzivu u segmentu SUV vozila. Prije nekoliko mjeseci na domaćem se tržištu pojavila Seat Ateca, Seatov prvi SUV model. Zatim je najavljen crossover Arona čija prodaja starta krajem 2017. godine.

Treći Seatov SUV model za sada nema naziv, ali će biti izabran naziv nekog od španjolskih gradova. Spominju se Barna (kolokvijalni naziv koji koristi lokalno stanovništvo) te Mallorca, ali u igri je čak i naziv Formentera nastavljajujući se naziv Formentor.

SEAT novi SUV (2)

Najavljuju ga kao perjanicu marke te će biti pozicioniran u segmentu iznad Atece. Novi SUV će dolaziti u verziji s pet i sa sedam sjedala, a baziran će biti na Volkswagenovoj MQB modularnoj platformi, na kojoj je nastala Škoda Kodiaq, s kojom će Seatov SUV dijeliti slične dimenzije. U ponudi će biti sve turbom pokretani motori, i benzinski i dizelski, uz pogon na prednje i na sve kotače.

Predsjednik marke Seat Luca de Meo najavio je novi SUV: „Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između tvrtki Seat i Volkswagen.“

Novi SUV najavljen je na prezentaciji godišnjih rezultata marke Seat koja je s operativnom dobiti od 143 milijuna eura u 2016. godini ostvarila najbolji rezultat u svojoj povijesti. Novi modeli će dodatno poboljšati financijske rezultate tvrtke u nadolazećim godinama.

Pročitajte naš detaljan test Seat Ateca 1.6 TDI 115 Style, a isprobali smo Atecu i na offroad terenu.

Seat-Ateca-1.6-TDI-115-Style-01

Seat Ateca 1.6 TDI sa 115 KS i paketom opreme Style

Ključne riječi:
Ateca Seat SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.