Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Tko to vozi prototip Nissana BladeGlider?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.02.2017. 09:49

Elektrovožnja 

Tko to vozi prototip Nissana BladeGlider po ulicama Monaca?

Tko to vozi prototip Nissana BladeGlider?

Prototip Nissana BladeGlider postiže najveću brzinu od 190 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od pet sekundi.

U Nissanov električni trosjed, izrađen u samo dva primjerka, sjela je glumica Margot Robbie, zvijezda filmova Odred otpisanih i Vuk s Wall Streeta. I krenula u noćnu vožnju ulicama Monaca, na dužini 3,3 kilometra.

Ponoćna utrka Nissana BladeGlider predstavlja novo zaštitno lice Nissanova programa električnih vozila i vožnje bez emisija s kojim se žele privući novi kupci. Film je dostupan na poveznici https://youtu.be/AdGHwotnQGc

Ovaj radikalni trosjed Margot Robbie je isprobala na zatvorenoj uličnoj stazi Monaka prije utrke s drugim BladeGliderom. Dva su se sportska automobila snage 272 KS utrkivala niz legendarni tunel i odmjerila snage na Massenetu prije dolaska na cilj na glamuroznom trgu Casino. Pokazano je i kontrolirano proklizavanje na jednom od najpoznatijih zavoja u automobilističkom sportu - legendarnoj ukosnici Fairmont.

Nissan BladeGlider (2)

BladeGlider mase 1300 kilograma nudi 707 Nm okretnog momenta, a za pogon koristi baterije kapaciteta 220 kWh.

Razvijen na temelju konceptnog automobila premijerno predstavljenog 2013. potpuno električni sportski automobil Nissan BladeGlider bit će izložen na 87. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi koji se održava od 7. do 19. ožujka 2017. Inače, Nissan Leaf je najprodavaniji električni automobil na svijetu.

Ključne riječi:
BladeGlider električni automobil Margot Robbie Monaco Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.